Bečić: Beležimo bolji rezultat, DPS nema šta da slavi

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Potpredsednik Vlade Crne Gore i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je večeras da je njegova koalicija zabeležila odličan rezultat na današnjim lokalnim izborima u Podgorici i Kotoru i da DPS nema šta da slavi.

Bečić je rekao da, ako se budu poštovali demokratski principi i volja od 30. avgusta 2020. godine, novi gradonačenclnici biće Saša Mujović i Vladimir Jokić, a DPS će ostati u opoziciji, prenela je RTCG.

"Vidite da ćemo imati minimum 14 mandata, uprkos negativnoj kampanji. Mi smo napravili rast u odnosu na prošle izbore", naveo je Bečić.

Prema njegovim rečima, opozicione partije su zabeležile isti rezultat kao na poslednjim izborima i da nemaju razloga za slavlje.

"Večeras nema priče o ličnim kartama i ulascima preko granice. Biće opozicija i u naredne četiri godine", rekao je Bečić.

Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 29,9 odsto (19 mandata), a koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore 21,8 odsto glasova (14 mandata) na vanrednim lokalnim izborima u Podgorici, pokazuju rezultati Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu obrađenih 214 od 215 biračkih mesta.

Prema podacima CDT-a, koalicija Za budućnost Podgorice osvojila je 20,2 odsto glasova (13 mandata), a lista "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu" 10,5 odsto (šest mandata), objavila je RTCG.

Iznad cenzusa još su i Evropski savez sa 5,4 odsto osvojenih glasova (pet mandata), Pokret Preokret 3,3 odsto (dva mandata) i Stranka evropskog progresa 3,1 odsto osvojenih glasova (dva mandata).

Cenzus, prema dosadašnjim rezultatima, nisu prešli Pokret napred, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Pokret podstanara, Crnogorska evropska partija i Bošnjačka stranka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: GIK Niš usvojio ukupne rezultate, koaliciji oko SNS 30 odborničkih mandata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA