Jak vetar udara po Jadranu jačinom od 150kmh: Stravična orkanska bura u Hrvatskoj, Pag odsečen od sveta

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U Hrvatskoj je otežan saobraćaj zbog vetra, a možda najgore je trenutno na ostrvu Pagu  gde nije moguće doći s kopna na ostrvo ili suprotno. Osim što je zatvoren Paški most, uz njega je i trajektna linija u prekidu, navodi HAK.

''U priobalju duva jaka bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Kolovozi su mestimično mokri ili samo vlažni i klizavi. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolovozu. Mogući su odroni. Vozačima savetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na ulicama i održavaju sigurnosni razmak između vozila'', upozorava HAK.

Na Jadranu će danas biti većinom sunčano. U unutrašnjosti još ujutro pretežno oblačno uz mestimičnu kišu, pogotovo na istoku Hrvatske, a zatim razvedravanje sa zapada. U unutrašnjosti će duvati umeren do jak severni i severozapadni vetar. Na moru jaka, na udare i olujna bura, a podno Velebita prepodne i orkanski udari. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18, a na Jadranu između 20 i 25 °C, objavio je Državni hidrometeorološki zavod u prognozi za nedelju, nakon što je u Hrvatsku ovog vikenda stigao novi hladan front - i temperature spustila za 10-ak stepeni.

Dok se na kopnu ne očekuju nikakvi poremećaji, na Jadranu će duvati jaka, ponegde i orkanska bura. Najgore će biti na Velebitskom kanalu gde je izdat najviši stepen upozorenja, s mogućim vetrovima do 150 km/h. Nešto slabiji, ali i dalje jak, vetar će duvati i širom srednje i severne Dalmacije, kao i na Kvarneru i u Istri. Vetra će biti i tokom ponedeljka, prognozira DHMZ, no u nešto slabijem intenzitetu.

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Video: Predavanje vidovdanke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA