Odlučeno šta će biti sa mužem i svekrvom koji su svirepo ubili ženu u Sarajevu: Planirali da je samelju

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je predlog Tužilaštva KS te za naredna tri meseca produžio pritvor Goranu R. i njegovoj majci Leđibi R, osumnjičenima za svirepo ubistvo Goranove supruge Nermine K. u stanu na Pofalićima, potvrdila je za portal Avaz, Nezira Pindžo iz Odeljenja za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bekstva, prikrivanja dokaza i mogućeg uznemirenja javnosti ako bi bili pušteni na slobodu.

Prema rečima advokata Rijada Lape, koji zastupa Leđibu R., on i branilac osumnjičenog Gorana R. tražili su da se predlog Tužilaštva odbije.

"Mi smo se protivili produženju, jer u dosadašnjem toku istrage u protekla tri meseca, od svih dokaza koje je Tužilaštvo pribavilo niti jedan od njih ne upućuje da je osumnjičena Leđiba R. počinila krivično delo ubistvo. Sama činjenica da se ona nalazila u stanu u vreme kritičnog događaja nije dovoljna da je ona preduzimala bilo kakve radnje u vezi s krivičnim jelom ubistvo. Za nju nema niti jedan dokaz u spisu niti su konkretizovane radnje koje je ona počinila", kazao je Rijad Kapo za Avaz.

Na kraju se i osumnjičena Leđiba R. obratila veću.

"Izjavila je da ona nema nikakve veze s ovim krivičnim delom, da je oštećenu gledala kao svoje dete i da joj nikada ne bi naudila", naveo je advokat Kapo.

Podsetimo, Goran R. i njegova majka Leđiba osumnjičeni su da su svirepo ubili Nerminu krajem juna ove godine. Ženu su vezali i mučili. Danima su je izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u predelu glave i drugih delova tela. Žena je , prema istrazi, na kraju ubijena udarcima oklagije.

Prema navodima iz istrage, kupili su i mašinu za mlevenje mesa, a sve s ciljem da telo raskomadaju i uklone iz navedenog stana, odnosno da unište sve dokaze i tragove zverskog ubistva.

Latif J. je osumnjičen za neprijavljivanje krivičnog dela i on je nedavno pušten na slobodu uz mere zabrane kretanja.

(Telegraf.rs)

Video: Anketa: Šta narod Tuzle misli o stravičnom zločinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA