Barakuda napala ronioca u Hrvatskoj, ima tešku povredu oka: Ribolovac objasnio zašto ga je napala

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kod otočića Blitvenice nedaleko od Žirja u šibenskom arhipelagu, slovenski ronilac lovio je ribu podvodnom puškom prilikom čega ga je napala riba barakuda.

Nakon što je ustrelio ribu, ona ga je napala tako da ga je nekoliko puta udarila u masku. Zbog loma delova maske zadobio je povrede i transportovan je u bolnicu.

U utorak u prepodnevnim satima je centar 112 primio dojavu o incidentu, koja je prosleđena i policiji. Izašli su na teren, a Lučka kapetanija je ronioca već izvukla iz vode i odmah je prebačen u šibensku bolnicu. Slovenac je imao sve potrebne dozvole za ronjenje.

"Moj prijatelj čeka operaciju oka jer se riba zabila u masku koja je prsnula i tako ga povredila. Ne može opisati napad jer mu je sad zdravlje na prvom mestu i pitanje je hoće li mu doktori spasiti vid. Reč je o velikoj povredi oka", rekao je slovenski podvodni ribolovac za 24sata.hr.

Neobičan događaj kako je riba, a pretpostavlja se da je to jedna od tri vrste barakuda koje žive u Jadranu, povredila ronioca, objasnio je za 24sata.hr i Alen Soldo, profesor u trajnom zvanju, na Odeljenju za studije mora, Univerziteta u Splitu, koji je i sam podvodni ribolovac.

"Ono što znam ovako iz medija, očito je da se riba jednostavno branila. Dakle, svako ko roni svestan je da postoji rizik, samo je pitanje kako će se to sve odigrati. U ovom slučaju, jednostavno je završilo loše po ronioca. Puno puta prilikom zarona, vidim jata barakuda, i načelno nema s njima nikakvih problema, a da su na lošem glasu, jesu", rekao je Soldo.

(Telegraf.rs)

Video: Oglasili se zvaničnici: Prava istina o navodnoj ajkuli kod Herceg Novog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA