Drama u Podgorici, državni sekretar pijan izazvao sudar, građani ga sprečili da pobegne pre dolaska policije

 
Z. K.
Z. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Crne Gore Aleksandar Sekulić podneo je ostavku nakon što je pijan vozio službeni automobil i izazvao udes!

Sekuliću je sudija odredio novčanu kaznu od 800 evra dok je političar nakon presude saopštio da je odlučio da podnese ostavku na sve funkcije.

- Danas sam, nažalost, bio učesnik saobraćajnog udesa u kome sam bio krivac. Na svu sreću, nije bilo povređenih, ali je pričinjena manja materijalna šteta. Ono što me posebno pogađa jeste činjenica da sam u tom trenutku bio pod dejstvom alkohola, što je potpuno neprihvatljivo, naročito za nekoga ko obavlja javne funkcije i ima obavezu da služi kao primer odgovornog ponašanja - napisao je Sekulić na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Sekulić je uhapšen u utorak popodne nakon što je pijan službenim automobilom izazvao udes u Podgorici, a potom pokušao da napusti mesto nezgode, tvrde izvori Vijesti iz policije. Sve se dogodilo oko 13 sati u naselju Zagorič kad je prema istim informacijama Sekulić službenim automobilom udario u kombi. Policija je nakon isteka šest sati zadržavanja podnela prekršajnu prijavu protiv Sekulića i privela ga dežurnom sudiji Suda za prekršaje.

Jedan od sagovornika Vijesti kazao je da je policija alkotestiranjem utvrdila da je Sekulić upravljao automobilom sa 1,75 promila alkohola u krvi. Navodno je nakon udesa želeo da napusti mesto gdje se dogodio udes, ali su ga u tome sprečili građani, koji su sa njim sačekali dolazak policijske patrole. Izvor Vijesti takođe navodi da je državni sekretar upravljao električnim automobilom "tojota" od 40.000 evra koji je UNDP donirao Ministarstvu zdravlja.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Sekulić vozio sa 1,76 promila alkohola u krvi zbog čega je i uhapšen.

- Danas se u Podgorici oko 13 sati u Ulici II crnogorskog bataljona dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovali A.S.(46) i I.R.(29) koji je prijavio nezgodu. Prilikom alkotestiranja vozača utvrđeno je da je A.S. vozilom upravljao sa 1,76 g/kg alkohola u organizmu zbog čega je u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima lišen slobode i priveden nadležnom sudiji za prekršaje u Podgorici - piše u saopštenju Uprave policije.

Sekulić je kao član Predsedništva Demokratske narodne partije (DNP) krajem januara izabran za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA