Siniša Hajdaš Dončić je novi lider SDP-a

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Siniša Hajdaš Dončić novi je predsednik SDP-a, pokazali su službeni rezultati drugog kruga unutarstranačkih izbora koji su održani u subotu u toj stranci.

Kako javlja 24sata.hr, Hajdaš Dončić je pobedio s 4,447 glasova, odnosno 56,46 posto, dok je Paunović osvojio 3.430 glasova, odnosno 43,54 posto glasova.

"Izbori su završeni! U SDP-u ima mesta za svakoga, te zahvaljujem svim članicama i članovima koji su izašli na izbore, koji su glasali i za Zorana i za mene. Najvažnije je da smo pokazali da smo jedna od najjačih hrvatskih stranaka i da bez SDP-a u Hrvatskoj nema pozitivnih promena. Bio sam jasan i rekao sam da želim SDP bude prva, a ne druga politička stranka u Hrvatskoj. Pažljivo sam slušao primedbe i komentare naših članica i članova, bez obzira za koga su glasali, SDP će se prilagođavati vremenu i prostoru u kojem živim, te će i dalje biti pobednička stranka s naglaskom na leve ekonomske politike i na ono što smo mi duboko u sebi, a to je u našem krvnom sistemu - antifašizam, to je borba za ravnopravnost, pravo žena, seksualne manjine, to smo mi! U Hrvatskoj nema niti jedne političke stranke koja se u tom delu može s nama porediti. I zato bez podela, za pobedu, za SDP koji je prvi, a ne drugi!", rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

Oko 22.000 članova SDP-a imalo je priliku da odluči ko će postati novi predsednik stranke. Na birališta je izašlo manje od 40 odsto članova.

Podsetimo, Hajdaš Dončić u drugi je krug ušao kao kandidat kontinuiteta, smatra se, a Paunović je sebe opisao kao novo lice koje bi trebalo da donese svežinu i promenu.

Hajdaš Dončić bio je ministar saobraćaja, a u stranci služi kao potpredsednik, dok Paunović sedi u fotelji gradonačelnika Makarske.

U prvom krugu Hajdaš je dobio 48,78 a Paunović 20,65 posto glasova.

(Telegraf.rs)

Video: Predivna priča o spasavanju zaštićene i ugrožene vrste: "Vrtela se kao vitez Koja nasred puta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA