Premijer Mickoski: Nastaviću da koristim ime Makedonija, to je moje pravo

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Hristijan Mickoski, premijer Sverne Makedonije, izjavio je da će nastaviti da koristi ime Makedonija za svoju zemlju jer je to njegovo ljudsko pravo.

Kako prenosi grčki portal "protothema", Mickoski je nastavio da provocira.

"To je moje Ustavom zagarantovano pravo izražavanja. Rekao sam to. Gde je potrebno poštovati ustav i zakone ja ću to činiti. Bez obzira da li se to meni dopada. Sve dok ne napustim ovu funkciju moram da poštujem ustav", rekao je Hristijan Mickoski u intervjuu za jedan podkast u Skoplju i nastavio:

"Da, ja koristim ime makedonija i nastaviću da ga koristim, jer je to moje ljudsko pravo koje mi niko ne može oduzeti. Ja sam pe pet godina rekao da je realnost referendum o promeni imena. Ali to je bilo loše, da kažem to ponovo".

Podsećamo, BJR Makedonija je promenila ime u Severna Makedonija kako bi Grčka odblokirala pristipanje Skoplja EU. Atina je blokirala Skoplje navodeći teritrorijalne pretenzije jer provincija u Grčkoj takođe se zove Makedonija.

(Telegraf.rs)

Video: Borba sa vatrenom stihijom: Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP gase požare u Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA