Izbori u SDP, Siniša Hajdaš-Dončić i Zoran Paunović idu u drugi krug: Odluka narednog vikenda

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Niko od petoro kandidata za predsednika SDP nije danas dobio potrebnu većinu pa će se iduće subote u drugom krugu za tu dužnost boriti Siniša Hajdaš-Dončić i Zoran Paunović.

Glasanje je završilo večeras u 18 sati, a iako su rezultati trebalo da budu objavljeni u 20 sati, centralna izborna komisija je rezultate izbora za predsednika stranke objavila tek u 20,45 sati, preneo je portal "Index".

Za naslednika Peđe Grbina nadmetali su se se potpredsednica Foruma žena Sanja Major, načelnik opšine Kalnik Mladen Kešer, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, bivši ministar rada Mirando Mrsić i aktualni potpredsednik stranke Siniša Hajdaš Dončić.

U drugi krug idu Hajdaš Dončić s 48,78 odsto i Zoran Paunović s 20,65 odsto osvojenih glasova. To znači da je Hajdaš Dončiću nedostajalo manje od 1,5 odsto glasova za pobedu u prvom krugu.

SDP-ovci su na izborima, osim predsednika birali Glavni odbor i Predsedništvo, a pravo glasa imalo je oko 22.000 članova SDP.

Najveća opoziciona stranka u subotu je, nakon Ivice Račana (koji je stranku vodio 17 godina), Zorana Milanovića (devet godina), Davora Bernardića i Peđe Grbina (po četiri godine), birala svog petog čelnika.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA