Abdulah (30) radi 10 poslova sa osmehom: "Imam slobodnog vremena koliko želim i svoj sam na svome"

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Da ima jako vrednih ljudi dokaz je i Abdulah (30) iz Prozora u BiH, mladić, a oženjen i ima dvoje dece. Nakon što mu je otac preminuo, domaćinstvo je ostalo na njemu, a on je odlučio da nastavi očevim stopama i danas je sigurno jedan od najmlađih i najvrednijih poljoprivrednika u BiH.

Pored posla u poljoprivredi svoje proizvode prodaje na pijacama. Na svemu se zahvaljuje Bogu i često spominje oca koji bi sigurno bio ponosan da vidi šta je Abdulah uspeo i koliko je vredan i čestit.

"Majka, ja i supruga se bavimo poljoprivredom. Imam dva sina, jednog od 7, jednog od 4 godine. To je porodični biznis, koji je pokojni otac radio, ja sam samo nastavio, ništa više. I malo proširio, ništa više. Imam slobodnog vremena koliko želim i tu sam, svoj na svome. Što se tiče plasmana, imam svoje stalne mušterije, bitan je samo kvalitet.

U jednom od plastenika, već prolazi paradajz, a Abdulah kaže za desetak dana se to čupa i seje spanać.

Srednja Bosna Danas, Abdulah Printskrin: Youtube/Srednja Bosna Danas

"Plastenici su non-stop puni, u rano proleće radimo mladi luk, salatu, spanać, a posle toga ide rasad, a onda ubacujemo ovako paradajz, papriku, krastavac.

"Čovek treba da bude zadovoljan onim poslom koji radi, ako se ne radi srčano i sa ljubavlju, ne treba ni da se radi, treba se posvetiti tome", priča Abdulah uz osmeh.

Kaže da je od malih nogu radio na zemlji i samo nastavio kada je porastao. Od devete, desete godine je išao sa ocem na pijac.

Ustaje, kaže, u pola 5, 5, 6 sati, kako kad, zavisno od obaveza, leti malo ranije. Umori se kaže, ponekad, a najviše posla ima sa rasadom.

Pogledajte više u reportaži Jutjub kanala Srednja Bosna Danas:

(Telegraf.rs / Srednja Bosna Danas)

Video: "Voda iz bosanskih piramida je energetski živa, stara je 30.000 godina i potpuno je čista"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka Srbin Tenja

    15. septembar 2024 | 07:40

    Bravo vredni čoveče

  • Нена

    15. septembar 2024 | 10:57

    Браво,све најбоље твојој породици и теби.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA