Zastrašujući snimci nevremena u Hrvatskoj: Pijavica stigla do kuća, na snazi je upozorenje za ceo Jadran

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zastrašujuće slike nevremena koje je pogodilo Hrvatsku obišle su region. Najdramatičnije stanje bilo je na području Pelješkog kanala kod ostrva Korčula kada je protutnjala ogromna pijavica.

"Odjednom je nebo postalo crno, počeo je da duva ekstremno jak vetar, a potom se i ogromna pijavica sručila u more. Ovako nešto do sada sam viđao samo na filmovima. Očekivali smo nevreme jer su ga najavili, ali ne i ovakav haos", rekao je jedan čovek.

Zastrašujući snimci i fotografije od juče kruže društvenim mrežama. na jednom od njih vidi se kako se pijavica približila kućama u jednom primorskom gradu.

Osim na području Korčule, pijavica je zabeležena između Primoštena i ostrva Zlarina.

Nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti.

Juče je Hrvatsku zahvatila ogromna promena vremena. Grmljavinska nevremena, jak vetar, obilna kiša i pijavice stvarali su probleme po celoj zemlji.

Jutros je kiša u gotovo svim delovima, a temperature na kopnu se kreću od 7 stepeni, dok je u gorju koji stepen hladnije. Na moru je nešto toplije, na severnom Jadranu je oko 12-13 stepeni, a kako se ide prema jugu, sve je toplije, pa je u Dubrovniku izmereno 23 stepena.

I danas je na snazi upozorenje Meteoalarma za celi Jadran, i to narandžasto, dok je preostali deo Hrvatske pod žutim upozorenjem. I danas su moguća olujna grmljavinska nevremena, obilna kiša koja može izazvati bujične poplave.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA