"Ti si sledeći!": Drama u Baru, svedok napadnut nožem posle suđenja

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Baranin P.K (25) ranjen je nožem nakon što je pre dva dana u Osnovnom sudu u tom gradu svedočio povodom jednog slučaja.

CdM-u je iz policije saopšteno da je uhapšen M.Ć. zbog nanošenja lake telesne povrede.

Baranin P.K. je u utorak 10. septembra, kako se navodi u izjavi koju je dao policiji, u podne imao zakazano suđenje u svojstvu svedoka povodom tog slučaja. Došao je na ročište, ali je ono bilo otkazano jer se nije pojavio jedan od učesnika suđenja.

"Kada sam izašao iz zgrade suda oko 12.10 časova M.Ć. mi je, kada sam silazio niza stepenice, rekao: 'Ti si sledeći'. Ja sam nastavio kretanje prema vozilu koje se nalazilo iz zgrade Osnovnog državnog tužilaštva kojom prilikom sam primetio da me M.Ć. prati i drži nož u ruci. Dolazim do vozila koje je bilo parkirano iza zgrade suda naspram Centra za socijalni rad, M.Ć kreće u mom pravcu, ja se okrećem i vidim da zamahuje nožem u pravcu mog stomaka. Da me ne bi povredio pružam ruku, pa mi M.Ć. nožem nanosi povrede desne ruke", tvrdi P.K.

Tu, kako navodi, gubi ravnotežu i pada na asfalt, a M.Ć. ponovo nožem zamahuje u njegovom pravcu.

"U strahu za život branim se na način što podižem noge u vis prema njemu da mi ne bi prišao telu, gde on tada ponovo zamahuje i nanosi mi povrede leve noge iznad članka sa prednje strane", rekao je ovaj Baranin.

Tada počinje da viče i poziva u pomoć.

"Tu prilaze neki ljudi, a M.Ć. videvši te ljude daje se u bekstvo u pravcu grada, kojom prilikom sudski policajci kreću za njim gde se on oglušava o njihove naredbe da stane. Beži, ali ga oni ubrzo sustižu. Ja tada prilazim policajcima kako bi ih obavestio o čemu se radi - da sam napadnut i da on kod sebe ima nož", ističe P.K.

Njemu je pomoć ukazana u barskoj bolnici, a lekari su mu konstatovali povredu nožem i posekotinu iznad skočnog zgloba leve noge dužine oko dva centimetra i manju ranicu na kažiprstu desne ruke.

"Strahujem za sebe i za svoju porodicu jer ovo nije prvi put da imam problema s ovom osobom, kako ja tako i kompletno naselje", naveo je P.K.

Policija je obaveštena da je toga dana preko puta suda došlo do narušavanja javnog reda i mira - da je došlo do sukoba između dve osobe, od kojih je jedna drugoj nanela manju posekotinu noge.

"Policija je uradila sve što je bilo u njenoj nadležnosti. Povređenom je ukazana pomoć. Obavešten je tužilac koji je kvalifikovao krivično delo kao nanošenje lake telesne povrede. M.Ć. je tog dana uhapšen", rekli su CdM-u iz policije.

(Telegraf.rs)

Video: Vatrogasci spasili lane od vatrene stihije na Troglavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA