Ustaški grafiti na pravoslavnoj crkvi u Petrinji. Paroh: To je posledica nesporazuma

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Na zgradi pravoslavne crkve, hramu Svetog Spiridona Čudotvorca, i upravnoj zgradi crkvene pravoslavne opštine Petrinja danas su osvanuli grafiti s ustaškim simbolima, a paroh Saša Umićević smatra da je to posledica nesporazuma oko postavljanja hrvatske zastave na upravnu zgradu.

Umićević je izrazio ogorčenje vandalskim činom za koji kaže da je izazvan nesporazumom oko postavljanja hrvatske zastave na krov upravne zgrade, koja se obnavlja nakon zemljotresa, preneo je portal "Index".

Paroh kaže da je hteo da se skine zastava s krova upravne zgrade, ali mu je zahtev ignorisan. Upravna zgrada pravoslavne crkvene opštine Petrinja izgrađena je 1780. godine, na nju se postavlja novi krov i neko je na njega stavio hrvatsku zastavu.

"Niko nije tražio dopuštenje za postavljanje zastave", kaže paroh i dodaje da je hteo da razgovara s gradskom upravom i zatraži da se zastava skine, ali je njegov zahtev ignorisan.

Umićević je rekao da mu ne smeta hrvatska zastava, nego nedostatak elementarne kulture i poštovanja. Ako ne bude razgovora i dogovora, kaže, postavljanje zastave moglo bi se tumačiti i kao provokacija.

Paroh je izrazio ogorčenje što je taj nesporazum u medijima prikazan kao incident i zaključio da su posledica toga uvredljivi grafiti na pravoslavnoj crkvi.

U PU sisačko-moslavačkoj kažu da nisu primili nikakvu prijavu u vezi s grafitima.

(Telegraf.rs)

Video: Nove nedaće za stanovnike Petrinje - debeli minus i sneg

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    11. septembar 2024 | 14:00

    Нема ту неспоразума. Разумемо ми њих врло добро.

  • Boža zemunac

    11. septembar 2024 | 14:55

    Od njih me ništa ne može iznenaditi.

  • Mauro

    12. septembar 2024 | 09:37

    Evo ja mislim duboko suprotno a iz Hr.sam,kazniti s 5 godina zatvora i rijeseno,da nam tih dva posto ne stvara probleme,brzo bi se to rijesilo tako!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA