Preminula i sedma žrtva masakra u staračkom domu: Baka Ljubica umrla mesec i po dana nakon pucnjave

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Preminula je i sedma žrtva masakra u staračkom domu u Daruvaru, za koji se sumnjiči vojni policajac Krešimir Pahoki iz Daruvara koji je 22. jula u krvavom pohodu u Domu za starije i nemoćne Vianey ubio šestoro ljudi i ranio još toliko.

Reč je o korisnici doma Ljubici Petković, koja je nakon pucnjave prevezena u pakračku bolnicu sa prostrelnom ranom desnog uha, piše MojPortal.

Podsetimo, Pahoki je tog jutra došao u dom kako bi platio račun za smeštaj svoje majke. Nakon kraćeg razgovora s vlasnicom doma, izvukao je pištolj i počeo da puc na sve koji su mu se našli na putu. Na licu mesta ubio je negovatelja Damira Fijalu, svoju majku i još troje korisnika, a nešto kasnije istog dana jedna je korisnica podlegla teškim povredama u virovitičkoj bolnici.

U pakračkoj bolnici tog je dana završilo šestoro ljudi, od kojih je njih četvoro imalo povrede od metaka. Jedna je osoba imala prostrelnu ranu leve strane grudi, dve osobe prostrelne rane levog i desnog prsišta, a jedna osoba imala je prostrelnu ranu desnog uha. Oni su svi istog dana operisani i njihovo je stanje nakon operacije bilo stabilno. Među njima je bila i Ljubica Petković kojoj su pakrački hirurzi uspešno sanirali povredu uha i ona je nakon određenog vremena otpuštena iz bolnice.

Međutim, budući da joj je zdravstveno stanje i pre ranjavanja bilo narušeno, starica je u međuvremenu navodno dobila moždani udar i ponovo završila u pakračkoj bolnici gde je prošli petak, nažalost, preminula. Njena sahrana je bila juče na gradskom groblju u Daruvaru. Da li njena smrt ima ikakve veze s ranjavanjem i šokom koji je proživela prije mesec i po dana, istražitelji još ne znaju.

Stoga za sada nije poznato hoće li Pahoki na duši imati sedam žrtava ili će ga i dalje teretiti za smrt šest osoba.

"Policija će proslediti poseban izveštaj o smrti Županijskom državnom tužilaštvu koje sprovodi istragu", rekla je za MojPortal portparolka PU bjelovarsko-bilogorske Maja Barbir Grubić.

(Telegraf.rs)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA