Mali Luka je ponos sa Volujaka: Ovaj dečak sam čuva 200 ovaca kako bi pomogao svojoj porodici

 
N. S.
N. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Na planini Volujak živi mali Luka koji je svima dao lekciju kako se postaje čovek. On sam čuva stado od 200 ovaca, a njega je sreo ljubitelj prirode, planinar Bogdan Marić između Vulujaka, Kuka i Lebršnika.

Luka sam čuva stado od oko 200 ovaca, ispod Jagodinog jezera, a autor videa ističe da sa zadovoljstvom i osmehom na licu obavlja svoje dnevne obaveze na katunu i na taj način pomaže svojoj porodici.

Plavokosi dečak iz okoline Bileće sa osmehom na licu pružio je ruku novom posetiocu njegovog kraja, a onda mu i odgovorio na nekoliko pitanja.

"Pitao sam ga, mogu li kratko da ga snimim sa njegovim blagom, rado je prihvatio. Tako i nastade ovaj kadar, uz zvuk zvona Lukinog stada, dok sunce polako zalazi iza Lebršnika. Na pitanje da li se boji biti sam u planini, rekao je samouvereno - ne, jer tu su njegovi psi čuvari. Pored jednog od njih je posle razgovora morao da me provde, dok nisam izašao iz stada", objašnjava autor snimka ne krijući utiske.

Nakon kratkog razgovora, dečak je Bogdanu "bacio pet" i neustrašivo se vratio svojim obavezama.

Luka svojim svakodnevnim trudom i hrabrošću pokazuje kako se i u najranijim godinama postaje odgovoran i zreo. U svetu u kojem njegovi vršnjaci odrastaju okruženi tehnologijom, on ruši granice dokazujući da su ljubav prema prirodi, rad i posvećenost vrednosti koje nikada ne stare. Jednog dana, ovaj plavokosi pastir postaće ne samo veliki čovek, već i pravi domaćin ponosni predstavnik hercegovačkih planina.

(Telegraf.rs)

Video: Automatski sistem detekcije prekoračenja brzine počeo sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    10. septembar 2024 | 20:24

    Divno dete ... retka su takva deca .

  • Светло у тами

    10. septembar 2024 | 22:39

    Ух ко није чувао овце тај не може знати што је мука. Од свих животиња овце је најтеже чувати, оне су брљиве и стално јурцају за травком и ако не пазиш одоше, погубиш их очас - не знам како то овоме дечаку успева чувати толико стадо. Можда су пси дресирани да му помажу. У сваком случају браво за дечака, и овај видео.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA