Roditelji ispisali decu iz odeljenja zbog nasilnog učenika, mesecima molili za pomoć: Oglasila se i poverenica

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Skoro svi učenici jednog razreda u zagrebačkoj osnovnoj školi ispisali su se ovog leta iz te ustanove zbog nasilnog učenika. Roditelji su odluku o ispisivanju svoje dece doneli nakon što institucije nisu reagovale na njihove brojne apele.

Donedavni kolege iz razreda će novu školsku godinu započeti u različitim školama. Njihova pravna zastupnica požalila se za HRT da je najgore što su svugde naišli na zid ćutanja jer nikad nisu dobili zvanične odgovore na molbe i pozive za pomoć.

"Tražili smo i od škole i od Gradskog ureda za obrazovanje i od Ministarstva informaciju na koji način planira da se sprovodi nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas mi nikakvu informaciju nismo dobili", navela je advokatica Ana-Marija Vegar.

"Da se formira nekakav tim, da se pokuša, to su devetogodišnjaci i desetogodišnjaci, pomoći toj deci u situaciji koja se dogodila, koju oni ni na koji način niti su izazvali, niti su za nju krivi, niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo", dodala je.

Slučaj je komentisala i poverenica za decu Helenca Pirnat Dragičević.

"Ono što me žalosti i brine je da u ovom konkretnom slučaju problem nije razrešen. Prema informacijama koje su mi dostupne, u ponedeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi učesnici i nadam se da će se postići dogovor, odnosno da će se ovakva situacija konačno razrešiti", rekla je.

(Telegraf.rs)

Video: Automatski sistem detekcije prekoračenja brzine počeo sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нс

    10. septembar 2024 | 21:00

    Паметни. Код нас све пролази.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA