Alarm u Hrvatskoj zbog nevremena: Oluja pogodila jug zemlje, automobili plivali, vetar lomio stabla

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

U ponedeljak je delove Dalmacije zahvatilo jako nevreme. Na Korčuli je u popodnevnim satima duvao veoma jak vetar, padala je snažna kiša, a u jednom trenutku vetar je iščupao veliko stablo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji vatrogasci su u ponedeljak imali 40-tak intervencija ispumpavanju vode iz objekata na području Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića.

Kako navode iz Hrvatske vatrogasne zajednice, velika količina kiše pala je na području Dubrovačko-neretvanske županije, gde je zabeležen veliki broj intervencija ispumpavanja objekata, te nekoliko uklanjanja stabala s ulica. Zbog velike količine kiše saobraćaj je bio u blokadi, a problem su izazivali i šahtovi koje je izbacila velika količina vode.

Na području doline Neretve vatrogasci su intervenisali 25 puta, po nekoliko intervencija je zabeleženo na području Orebića, Pelješca, Korčule i Dubrovačkog primorja.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, jaka kiša je pala na području Makarske. Vatrogasci su zabeležili 4 intervencije ispumpavanja - 1 na porodičnoj kući (poplavljeno dvorište), 2 iz podruma zgrada te ispumpavanja okna lifta u hotelu.

U utorak opasnost od olujne bure

U utorak će prema prognozi DHMZ-a biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Uz više oblaka još ujutro na istoku i jugu lokalno kiša, a poslepodne je retko moguć poneki pljusak. Ujutro u središnjim i gorskim krajevima ponegde magla. Vetar većinom slab severni, na istoku umeren severozapadni.

Na Jadranu umerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, od sredine dana prema otvorenom moru u okretanju na severozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 28 °C.

DHMZ je za utorak izdao žuto upozorenje za Istru, Kvarner i Dalmaciju zbog jakog vetra, a za Velebitski kanal narandžasto.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Video: Jako nevreme zahvatilo Hrvatsku: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA