Nove poplave prete Dubrovniku, podignut nivo upozorenja: Oglasila se i Civilna zaštita, očekuje se haos

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zbog nove obilnije kiše koja se očekuje, prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske podigli su nivo upozorenja za dubrovački region na crveno. Upozoravaju na moguće obilne i izražene pljuskove sa grmljavinom i olujnim vetrom, a moguće su urbane i bujične poplave, naročito u mestima gde su danas već pale znatne količine kiše.

Otklanjajući posledice nevremena i obilne kiše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, vatrogasci su u ponedeljak imali 40-ak intervencija ispumpavanja vode iz objekata na području Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića, objavila je Civilna zaštita, javlja Večernji list.

Takođe, Županijski centar 112 Dubrovnik primio je pet dojava o klizištima i desetak za odrone, objavljeno je na Fejsbuku Civilne zaštite. Državni put DC 8 Prapratno - Zaton Doli bio je zatvoren za sva vozila od 11.05 do 16.10.

Zbog nove obilnije kiše koja se očekuje, prognostičari DHMZ-a podigli su nivo upozorenja za dubrovački region na crveno. Upozoravaju na moguće obilne i izražene pljuskove sa grmljavinom i olujnim vetrom, a moguće su urbane i bujične poplave, naročito u mestima gde su već danas pale znatne količine kiše. Iz Civilne zaštite pozivaju građane na pojačanu opreznost.

Županijski centar 112 Zadar primio je tokom dana više dojava građana o posledicama nevremena praćenog jakom kišom, koje je u poslepodnevnim satima zahvatilo i područje Zadarske županije. Dojave su se odnosile na poplavljena dvorišta, prodor vode u objekte, vodu na županijskom putu u Podgradini, kao i oborene grane u Zadru. Na teren su poslate nadležne vatrogasne jedinice, naveli su iz Civilne zaštite.

(Telegraf.rs)

Video: "Nijedna vrsta ne umire sama": Praćenje orlova zmijara preko 4G video-kamere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA