Svim strankama u Hrvatskoj pada rejting: Domovinski pokret sa treće pao na petu poziciju

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Prema najnovijem istraživanju rejtinga stranaka u Hrvatskoj, vladajući HDZ i dalje drži najbolju poziciju, ali mu rejting, kao i svim ostalim strankama blago pada u odnosu na prethodni mesec.

Među vodećom trojkom su opozicione SDP i Možemo, dok je Domovinski pokret, koji je koalicioni partner na vlasti sa HDZ-om, tek na petoj poziciji.

Da su parlamentarni izbori održani početkom septembra, HDZ bi bio relativni izborni pobednik sa prednošću ispred SDP-a, ali i ostalih političkih stranaka, rezultati su Crodemoskop ankete koju je objavila hrvatska RTL.

Prema analizi rejtinga političkih partija sprovedenoj između 2. i 5.septembra HDZ ima podršku od 27.3 posto, a prošlog meseca je ta podrška bila 28.5 posto, SDP je na drugoj poziciji sa podrškom od 21.2 posto, a u avgustu je ona bila 22.2 posto, Možemo ima podršku od 8.4 posto, a u avgustu je ona iznosila 9.1 posto. Sledi Most sa podrškom od sedam odsto, što je za jedan odsto manje u odnosu na avgust, dok je koalicioni partner Domovinski pokret tek na petoj poziciji sa 4.6 posto odsto podrške, što je pad od više od dva odsto (u avgustu je bila 6.7 posto).

Sve ostale hrvatske stranke imaju podršku oko jedan odsto ili manje od toga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pupovac: "SDSS odlično prošla, bolji rezultati nego pre četiri godine"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    10. septembar 2024 | 02:41

    Provalili ih ljudi koliki su lažovi eto zato!

  • Pica 19.- EUR

    10. septembar 2024 | 06:21

    POREZ NA KUCE 150% DIGLI ... Hahahaha nosilac jugoslavije ne moze sebe da ishrani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA