Napadač iz Tovarnika izazvao požar i pokušao da ubije policajce

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

 Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru utvrdilo je uviđajem da je u Tovarniku 43-godišnji muškarac, koji je umro u bolnici od posledica ranjavanja, doveo izazivanjem požara u opasnost imovinu većeg opsega i pokušao da usmrti dvojicu policajaca.

Prema dosad utvrđenom, postoji sumnja da je osumnjičeni izazivanjem požara doveo u opasnost imovinu većeg opsega i pokušao da usmrti službene osobe u obavljanju službene dužnosti - 25-godišnjeg i 29-godišnjeg policijskog službenika, saopštilo je Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru, prenela je Hina.

Utvrđeno je da je nakon toga 29-godišnji policajac ispalio hitac iz vatrenog oružja u osumnjičenog koji je zadobio teške telesne povrede i prevezen u bolnicu, gde je preminuo u subotu ujutro.

Tužilaštvo u Vukovaru zajedno sa policijom preduzima dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti, da bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti činjenja tih krivičnih dela i okolnosti stradanja 43-godišnjeg osumnjičenika.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da nema naznaka da se radilo o proivzakonitom postupanju policijskih službenika.

Napad na policijskog službenika dogodio se u petak u Tovarniku tokom izlaska na teren policije posle dojave da je u tom mestu izbio požar na dve porodične kuće.

Muškarac koga je policija zatekla na licu mesta u jednom trenutku nožem je nasrnuo na policijskog službenika pri čemu je jedan policijski službenik upotrebio vatreno oružje, rekli su u policiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA