Skoro ceo razred se ispisao iz škole u Zagrebu zbog jednog nasilnog učenika

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Gotovo svi učenici jednog razreda u zagrebačkoj osnovnoj školi ispisali su se ovog leta iz škole zbog nasilnog učenika. Roditelji su odluku o ispisu svoje dece doneli pošto institucije nisu reagovale na njihove brojne apele.

Donedavne kolege iz razreda novu će školsku godinu započeti u različitim školama. Njihova pravna zastupnica požalila se za HRT da je najgore što su svugde naišli na zid ćutanja jer nikad nisu dobili službene odgovore na molbe i pozive za pomoć.

"Tražili smo i od škole i od Gradske kancearije za obrazovanje i od Ministarstva informaciju na koji način planiraju da sprovode nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas mi nikakvu informaciju nismo dobili", navela je oadvokatica Ana-Marija Vegar.

"Da se formira nekakav tim, da se pokuša, to su devetogodišnjaci i desetogodišnjaci, pomoći toj deci u situaciji koja se dogodila, za koju oni ni na koji način niti su izazvali, niti su za nju krivi niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo", dodala je.

Slučaj je komentarisala i pravobraniteljka za decu Helenca Pirnat Dragičević.

"Ono što me žalosti i brine je da u ovom konkretnom slučaju problem nije razrešen. Prema informacijama koje su mi dostupne, u ponedeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi učesnici i nadam se da će se postići dogovor, odnosno da će se ovakva situacija konačno razrešiti", rekla je.

(Telegraf.rs / Index)

Video: Počelo suđenje maloletniku koji je pretukao profesora u Bačkoj Palanci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chriss23

    8. septembar 2024 | 18:16

    Bravo za roditelje! Sada neka za..bava sebe samog. Tuga je sto ovi sto primaju platu i navodno su strucni pojma nemaju sta da rade. Nego pazi sad kad strucnjaci procene da je u razredu ostalo premalo dece i razmedte preostalu decu po drugim skolama a ovaj divljak ponovo dodje do onih koje je vec maltretirao!!!

  • Sheila Broflovski

    8. septembar 2024 | 20:11

    Odlična ideja! Pa, da vidiš kad na scenu stupe tehnološki viškovi, kad psihološko-pedagoška služba dođe na tapet nastavnika, kad se direktoru zaljulja stolica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA