Posada helikoptera koji je prevezao srce za transplantaciju; To je poseban osećaj sreće i ponosa

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Letačka posada iz sastava 194. eskadrile višenamenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva s helikopterom Black Hawk UH-60M bila je danas u poslepodnevnim satima angažovana u hitnom medicinskom prevozu transplantacionog medicinskog tima i transplantacionog organa (srca) od Zadra do Zagreba.

Na poziv transplantacionog koordinatora Ministarstva zdravstva, posada helikoptera Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva obavila je prevoz transplantacionog tima s poletanjem u ranim poslepodnevnim satima iz kasarne u Lučkom do Zadra i od Zadra do Kliničke bolnice Dubrava. Organ je bio za transplantaciju na KBC-u Zagreb.

Reč je o drugoj akciji hitnog medicinskog prevoza transplantacionog tima helikopterom Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva ove nedelje, izvestili su iz Ministarstva odbrane Hrvatske.

“Posada Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva je drugi put helikopterom Black Hawk UH-60M za sedam dsana odradila let prevoza srca.

"Zajedno s četvoročlanim medicinskim timom koji je stigao na Lučko, poleteli smo u Zadar u 13.30 sati, gde je medicinski tim otišao na operaciju, a mi smo čekali u pripravnosti. U KB Dubrava sleteli smo u 20.07 sati zajedno s transplantacionim timom i organom, u nadi da je naš prevoz još jednom dao svoj doprinos spasavanju ljudskog života".

"Ovakvi zadaci nam uvek daju poseban osećaj ispunjenosti, ponosa i sreće. Sada idemo na odmor, a druga posada je već spremna da odradi isti zadatak kada god zatreba”, ispričao je svoje utiske jedan od članova posade Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva s današnjeg zadatka.

(Telegraf.rs / Index)

Video: Željka je majka hrabrost: Rizikovala život da bi postala majka! Danima bila trudna na kiseoniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA