Ovako se ubica iz Sopota ranije branio na sudu: "Prestar sam, ne mogu da držim pištolj"

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Stravičan zločin u četvrtak je potresao Zagreb kada je muškarac J. B. (71) iz ilegalnog pištolja u Sopotu ubio V.B. (60) s kojom je kratko bio u vezi, a potom je sebi presudio.

Kasnije se saznalo da ga je žena dve nedelje pre ubistva prijavila policiji zbog pretnji.

Kako piše Jutarnji list, žena je od zajedničkog prijatelja saznala da se muškarac ne miri s prekidom veze, a okolo je govorio da će nabaviti pištolj i ubiti je.

Neprekidno joj je dolazio na posao, zvao je telefonom i tražio da se pomiri. Zagrebačka policija ga je uhapsila nakon dojave i predala pritvorskom nadzorniku. Pretraženi su mu stan i auto, ali oružje nije pronađeno.

"Ne smatram se krivim. Moguće je da sam malo preterao u komunikaciji, ali s moje strane nema nikakve opasnosti da bih nešto napravio. Nisam opasan. Bio sam samo nepromišljen. Prestar sam i nisam uopšte sposoban da ubijem nekog. Nisam u stanju ni da držim pištolj", deo je odbrane koju je muškarac izneo u tužilaštvu, nakon čega mu je određen jednomesečni istražni zatvor.

Međutim, s obzirom na to što ranije nije imao problema sa zakonom i da je stariji od 70 godina, dežurni istražni sudija kontaktirao je V.B. i pitao da li je saglasna da se 71-godišnjak ne pošalje u pritvor, nego da mu se odrede mere opreza posećivanja i prilaska na 100 metara. Žrtva se složila s tim predlogom.

(Telegraf.rs)

Video: Jako nevreme zahvatilo Hrvatsku: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA