U Podgorici otkriven reklamni materijal za nabavku droge i to kod škola! Policija pokrenula istragu

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Crnogorska policija je na jednoj od lokacija u Podgorici otkrila reklamni materijal u vidu nalepnica, koji je sadržao QR kod povezan sa mogućnošću nabavke psihoaktivnih supstanci.

To je saopšteno portalu Roditelji.me povodom prijave Centra za građansko obrazovanje da je u blizini škola uočen sporni reklamni materijal.

Onom ko skenira QR kod sa tih oglasa bivaju dostupni kontakti prodavaca droge.

"Povodom saznanja o zapažanju oglasnih poruka u vidu nalepnica sa QR kodom povezanih sa mogućnošću nabavke psihoaktivnih supstanci, službenici Uprave policije preduzeli su mere i radnje iz svoje nadležnosti. Obilaskom gradskog područja Podgorice na jednoj lokaciji zatečen je i izuzet sporni reklamni materijal koji je u vidu nalepnica bio istaknut na stubovima ulične infrastrukture”, saopšteno je iz Uprave policije.

Odgovarajući na pitanje da li su, tragom tih saznanja, otkriveni počinioci, iz UP su naveli da su policijske aktivnosti s tim u vezi u toku.

Iz Uprave policije su apelovali na roditelje da, u skladu sa uzrastom, razgovaraju otvoreno sa decom o rizicima i posledicama upotrebe psihoaktivnih supstanci, u cilju razvijanja odnosa poverenja, kako bi ih slobodno i na vreme upoznali sa eventualnim zapažanjima i problemima vezanim za zloupotrebu ovih supstanci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: SO Budva: Uhapšeni gradonačelnik i još 8 osoba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA