Prošle godine u Hrvatskoj su 503 osobe izvršile samoubistvo: Alarmantne brojke

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U Hrvatskoj su prošle godine 503 osobe​ izvršile saoubistvo, upozorilo je juče udruženje za promociju mentalnog zdravlja Feniks.

Kako je preneo "Novi list", ovo udruženje iz Splita će povodom Svetskog dana prevencije suicida u subotu 14. septembra u Đardinu podeliti građanima 503 cvet​a u znak sećanja na one kojih više nema.

​Kako navode u saopštenju u pitanju je "vrišteća brojka" i velika praznina koja je ostala njihovoj braći, sestrama, majkama, očevima, prijateljima… Zabrinjavajuće je, kažu, da u ovom trenutku postoje ljudi kojima je svaka sekunda ispunjena tugom, očajem i bolom.

“Takvim ljudima svaki dan traje kao večnost. Mnogi od njih pate u tišini, izolovani su i sami, pokušavaju sve kako bi pomogli sebi i utišali vrisku slomljene duše​. Nažalost ponekad ništa od tog ne pomaže i svakodnevno se bore s različitim idejama kako da sebi okončaju život", navodi se u saopštenju.

Feniks poziva na okupljanje iduće subote...

​”S volonterima ćemo deliti sukulente, izdržljivu vrstu cveća koja uspeva opstati u nemogućim uslovima, u suši, čak i na kamenu, na malom grumenu zemlje…. Pošaljimo poruku nade i topline​”, navodi se još u saopštenju.

Predsednica udruženja Feniks Marina Vidović kaže da time žele da poruče onima kojih više nema da nisu zaboravljeni​, da su ostavili svoj trag u svetu​ i da će jedan cvetić za njih nastaviti da raste.

​”Kao zajednica možemo učiniti puno više​. Otvorimo oči i srca​, pitajmo iskreno kako pomoći kad slutimo da se nešto dešava, budimo tu jedni za druge​", poručuju iz Feniksa.

(Telegraf.rs)

Video: Drama u Majdanpeku: Policajac pokušao da izvrši samoubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    6. septembar 2024 | 07:07

    Njima ne preostaje nista drugo , ili da beze iz zemlje, ili da dignu ruku na sebe ! Ubi ih mrznja !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA