Pet osoba, među kojima i dete, ispalo iz čamca na otvorenom moru: Drama kod Sutomora

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pet osoba, među kojima je i dete, spaseno je nakn što su ispale iz gumenog čamca na otvorenom moru kod Rta Ratac.

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama brzo su reagovali spasili su pet osoba, među kojima je bilo i dete, nedaleko od Sutomora, preneo je portal "Dan".

"Odmah po dobijanju informacija da je pet osoba ispalo iz čamca, UPSUL je na lice mesta uputio svoju posadu sa spasilačkim čamcem SAR-5 iz Bara, jer je čamac kružio oko njih i pretio da ugrozi njihove živote. Takođe, u isto vreme isplovio je sa privatnim plovilom i naš kolega Nikola Bošković, koji nije bio na dužnosti, ali je pokazao hrabrost i veštinu i uspeo da obuzda čamac, koji je pretio da ozbiljno povredi posadu koja je bila zarobljena u moru", saopštili su iz UPSUL.

Ova akcija, koja je trajala nekih 20-ak minuta, bila je najzahtevnija akcija spašavanja ove godine, imajući u vidu opasnosti kojoj su bili izloženi posada čamca i spasioci.

"S obzirom na to da je septembar mesec veoma aktraktivan za aktivnosti na moru, apelujemo na oprez prilikom korištenja plovnih sredstava, a posebno skrećemo pažnju na najavljenu promenu vremenskih koja sledi u narednih nekoliko dana", saopštili su iz UPSUL.

Podsećaju da ovakve ili slične rizične situacije na moru građani i turisti mogu prijaviti direktno na broj 129 ili putem mobilne aplikacija Safesea.me.

(Telegraf.rs)

Video: Morska magla na budvanskog obali:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA