Doktori se bore za život vojnika koji je povređen u eksploziji posle požara na benzinskoj pumpi

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Doktori u bolnici u Splitu bore se i dalje za život mlađeg muškarca, koji je zadobio teške opekotine u nesreći na benzinskoj pumpi na odmorištu Mosor Jug, kod Omiša.

Iz Ministarstva odbrane (MORH) potvrdili su da se radi o pripadniku oružanih snaga Republike Hrvatske, preneo je "Index".

"Radimo sve što je u našoj moći, u najboljoj jedinici, pri klinici za anesteziju. Intenzivno lečenje se pruža i nadam se da ćemo dati više informacija u sledećih 48 ili 72 sata", kazao je Josip Krnić, upravnik Hitnog prijema u splitskom KBC.

Podsećamo, u utorak popodne nepoznati vozač se automobilom švedskih registarskih tablica zaleteo u agregat za točenje goriva, nakon čega je izbio požar. On je poginuo na licu mesta, dok su povređeni  vojnik, još jedan muškarac i državljanka Francuske.

Obojica povređenih muškaraca imaju teške opekotine. Međutim, drugi muškarac, za razliku od vojnika, nije životno ugrožen. Drugi povređeni muškarac je Osiječanin koji je vozio "Porše". On je bio dovoljno priseban da iz automobila u plamenu spase članove svoje porodice i pomeri vozilo dalje od benzinske pumpe kako ne bi došlo do još veće tragedije.

"Nije moj sin heroj, on je spasao svoju porodicu. Sve što je imao bilo mu je u tom automobilu. On je samo iz vatre spasao porodicu što bi svako normalan uradio", poručio je njegov otac.

Državljanka Francuske puštena je na kućnu negu.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska traži očevice nesreće.

"U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su prethodile događaju, pozivamo očevice da se jave lično u Stanicu saobraćajne policije Split, Put Plokita 81 ili na telefon".

Utvrđeno je da je za sada nepoznati vozač, koji je nastradao, ličnim vozilom švedskih tablica skrenuo na terminal benzinske pumpe i udario u drugo vozilo, a potom se od siline udara vozilo odbilo i udarilo u agregat za točenje goriva.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je kako će identitet poginulog u nesreći biti utvrđen pomoću međunarodne policijske saradnje.

(Telegraf.rs)

Video: Kombi pun migranata sleteo u reku u Hrvatskoj, poginula žena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA