Tri devojčice pretukle drugaricu u parku i sve snimile mobilnim telefonom: Da li će dobiti sudski ukor?

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Tri maloletne devojčice pretukle su skoro punoletnu prijateljicu i sve to snimale mobilnim telefonom, pa kasnije delile svojim poznanicima.

Napad se dogodio još u novembru prošle godine oko 16 sati u naselju na području Brodsko-posavske županijevu Hrvatskoj. Policija je navela kako su devojčice starosti 12, 14 i 16 napale jednu 17-godišnju devojčicu, preneo je portal "Danica.hr".

"Dve maloletnice (14 i 16 godina) na javnom mestu ponašale su se na naročito drzak i nepristojan način tako što su pozvale prijateljicu u park pa joj višeputa zadale udarce u glavu otvorenim delom dlana i odgurivale je", navela je policija.

Usled toga 17-godišnjakinja pala s klupe na kojoj je sedela. Takođe, utvrđeno je da je u navedenom događaju učestvovalo i dete (12) na način da je ista oštećenu takođe ošamarila.

Opisani događaj je devojčica (14) snimala svojim mobilnim telefonom, a potom putem aplikacije "Snapchat" snimak delila drugim korisnicima. Policija je snimak dobila od anonimne osobe.

Policija je u februaru ove godine dostavila pisani izveštaj Hrvatskom zavodu za socijalni rad zbog preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti. U optužnom predlogu policija je zatražila da se prema napadačicama starim 14 i 16 godina primeni vaspitna mera sudski ukor, kako bi se uticalo na svest maloletnica da više ne čine slične prekršaje.

Najmlađa devojčica zbog svojih godina nije obuhvaćena optužbom.

(Telegraf.rs)

Video: Devojčice posle tuče u Barajevu, na Instagramu pričale o detaljima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    5. septembar 2024 | 09:53

    Maloletnicki zatvor od 14 godina treba uvesti, ako vec podlezu krivicnoj odgovornosti, ma od 13!! Inace se problem raznim ukorima nece resiti. Pa, nek na miru razmisle i posledicama jedno mesec dana tamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA