Identitet poginulog u udesu kod Omiša i dalje misterija: BMW-om se zakucao u pumpu, ovako je došlo do nesreće

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iako je završen uviđaj na Petrolovoj pumpi na auto-putu A1 na odmorištu Mosor Jug kod Omiša u Hrvatskoj, još uvek se ne zna identitet poginulog vozača BMW-a 428i švedskih registarskih oznaka.

On je juče popodne na pumpi udario automobil ispred sebe (takođe BMW koji je bio zaustavljen) nakon čega se od siline udara od BMW-a odbio u agregat za točenje goriva. U požaru koji je izbio nakon toga poginuo je vozač, a tri osobe su povređene. Tri vozila su oštećena, a tri su u potpunosti izgorela, među kojima i jedan Porsche.

Vozač BMW-a koji je udaren je hrvatski državljanin i nalazi se u teškom stanju, lekari mu se bore za život.

Kako je rekao hrvatski ministar MUP-a Davor Božinović identitet poginulog biće utvrđen kroz međunarodnu policijsku saradnju jer je vlasnik izgorenog BMW-a poznat našoj policiji, ali to očigledno nije preminuli vozač.

Naređena je obdukcija poginulog koja će se obaviti u KBC-u Split.

Kako je Slobodna Dalmacija i pisala, kretanje vozila do nesreće se može rekonstruirati kroz videonadzor na auto-putu, ali i na benzinskoj stanici.

Vozač švedskog BMW-a sa puta je doleteo naglo skrenuvši udesno, a levim točkom je gotovo preleteo preko ostrva. On je zatim nastavio da se nekontrolisano kreće i ruši saobraćajne znakove ispred sebe i da udara u zaustavljeni BMW ispred sebe, koji se nakon udarca zarotirao.

BMW švedskih registarskih oznaka se od siline udarca u BMW ispred sebe odbio, a zatim udara u drugi agregat iz kojeg je počelo da se izliva i gorivo.

Još se ne zna kojom brzinom se BMW kretao, ali je barem utvrđena linija kretanja pre udarca u BMW ispred sebe, pa potom i u drugi agregat koji je i uzrokovao požar.

Troje povređenih, jedna žena i dva muškarca, prevezeni su u Klinički bolnički centar u Splitu, a reč je o Osječaninu (43) koji je zadobio teške telesne povrede i francuskoj državljanki koja je zadobila samo lakšu povredu ruke i to zato što joj je u trenutku nesreće na mestu za odmor virila kroz prozor automobila. Ona je nakon lekarskle obrade puštena na kućno lečenje.

Identitet preminulog muškarca još nije poznat, ali ni teško povređenog hrvatskog državljanina iz udarenog BMW.

"Čekamo da se javi neko od porodice, jer kod pacijenta nakon nesreće nisu nađeni nikakvi dokumenti", kazali su radnici u KBC-u Split.

(Telegraf.rs)

Video: Milićević: ""Čestitam vam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA