"Točio je gorivo, ovaj se zaleteo, glava mu je bila na volanu": Svedoci o nesreći na benzinskoj pumpi

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Danas oko 17,45 sati došlo je do stravične saobraćajne nesreće na auto-putu A1 na odmorištu Mosor, nedaleko od Splita u Hrvatskoj.

Kako su ranije preneli hrvatski mediji vozač automobila je udario u agregat za točenje goriva na benzinskoj pumpi nakon čega je došlo do požara i strahovite eksplozije u kojoj je jedna osoba poginula, a nekoliko je zadobilo teške opekotine zbog čega su prebačene u bolnicu.

"Jutarnji list" je preneo izjavu osobe koja je bila očevidac nesreće:

"Mislim da je izgorelo pet vozila. Puno vozila, u svakom slučaju. Naime, jedno vozilo zabilo se u parkirani auto koji je bio spojen na pumpu za gorivo i odbilo se na auto koji je bio na gasnom agregatu. Više vozila se zapalilo, a bilo je i više povređenih. Tu su sve hitne službe i prizori su užasni i uznemirujući", rekao je on.

Prema pouzdanim informacijama od očevica koji se zatekao na mestu nesreće, Slobodna Dalmacija je prenela kako je vozač prema agregatu za gorivo vozio bez kočenja, a video je i da je vozač bio naslonjen glavom na volan. To ukazuje ili da je on zaspao za volanom ili da je imao nekih zdravstvenih problema.

"Prema prvim informacijama, do požara je došlo nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva. Težina povreda koje su zadobile osobe još nije poznata, a prema prvim informacijama, odmah nakon udarca usledila je eksplozija", objavila je policija koja na mestu događaja razgovara sa svedocima, a obaviće i razgovor s vozačem spornog vozila, koji će biti podvrgnut i alkotestu.

Požar na benzinskoj pumpi u međuvremenu je ugašen.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak požara koji bukti u Hrvatskoj: Vatrogasci ipak uspeli da ga stave pod kontrolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA