Planirao večeru sa ženom, otišao na brod da lovi lignje i nije se vratio: Bio duša od čoveka, umro na rođendan

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Muškarac koji je pao s broda kod ostrva Iža i za kojim je bila organizovana velika potraga pronađen je mrtav. Muškarac je juče krenuo u lov na lignje. Prvo su u potragu za njim krenuli meštani i porodica i pronašli brod. Potom je policija organizovala veliku potragu. Tražili su ga iz vazduha avionom vojske. Nažalost, ribar je pronađen mrtav u moru.

Pokojni 68-godišnjak bio je iskusan ribar, iskusan na moru, meštani kažu i odličan plivač. Meštani ne mogu da pretpostave šta se dogodilo, ali smatraju da mu je najverovatnije pozlilo, da se radilo o moždanom ili srčanom udaru, javlja RTL. Neki spominju da je ranije imao srčanih problema.

Tokom poslepodneva bio je u lokalnom kafiću u koji stalno dolazi, meštani kažu da je bio srećan, počastio ih jer mu je bio rođendan, kazao da ide sa ženom na večeru u restoran jer mu je rođendan i da zato ide ranije da podigne mreže iz mora.

Nakon toga je trebalo da se nađe sa jednim prijateljem, ali je rekao da neće dugo da se zadržava na moru radi rođendanske večere. Prijatelj je isplovio kasnije nakon njega i video je prazan brod kako pluta. To mu je bilo čudno, odmah je alarmirao policiju i lučku kapetaniju. Meštani su krenuli u potragu, a kasnije je službena potraga krenula u 19.45 sati.

Uključila se i lučka kapetanija, pomorska policija, više brodova i meštana. Potraga koja je bila neuspešna obustavljena je negde oko ponoći i krenula je opet jutros u zoru oko 5 sati. Tada se uključio i vojni avion koji je preletao i tražio telo.

Telo ribara je negde kilometar i po od samog broda pronašao jedan ribar i obavestio lučku kapetaniju. Šta je tačan uzrok smrti ustanoviće obdukcija, koja će najverovatnije biti u ponedeljak.

Meštani kažu da je preminuli ribar bio omiljeni čovek u mestu.

"Svaki dan je potapao mreže i dizao ih je. Došao bi s lošim i dobrim vestima, stvarno veseo čovek, duša od čoveka, kako bi mi rekli", kaže Adrian Parić.

"Naravno da sam ga poznavao, kao što su ga svi na Ižu poznavali. On nije Ižanin, oženio je moju rođaku i tako je došao na Iž. Bio je jako dobar i omiljen među svima nama, bio je sportski ribolovac, nisam čuo da je bolovao od ičega. Dogodilo se nažalost to što se dogodilo", kaže Siniša Kulišić.

(Telegraf.rs / Index)

Video: Otkriveni novi snimci čuvenog broda Titanik: Zavirite u najpoznatiju olupinu pod vodom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA