Zoran Milanović: Pitati Andreja Plenkovića koliko je kerozina potrošio i boji li se helikoptera

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon što je hrvatski premijer Adrej Plenković izjavio da helikopteri "Crni jastrebovi" (Black Hawk) nisu kupljeni da bi predsedniku Republike služili kao taksi, oglasio se Zoran Milanović porukom da premijer leti avionom koji je deset puta skuplji i koji je resurs.

Milanović je novinarima u Požegi rekao da Plenković sa stranačkom ekipom leti avionom iz Gorice u Dugo Selo.

Polemika o korišćenju helikoptera i aviona porkenuta je nakon što je Zoran Milanović tražio da se ispita na koji način cure informacije o njegovom kretanju, sa preciznim vremenom i lokacijama.

“Treba Plenkovića pitati koliko je kerozina potrošio i boji li se helikoptera”, rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Šef hrvatske države je rekao da ni Andrej Plenković ni ministar odbrane Ivan Anušić ne znaju razliku između Black Hawka i ruskog helikoptera.

"Mene celo leto prevoze ruskim helikopterima. Razlika je nikakva, sutra može doći i Black Hawk da HDZ može leteti na stranačke festivale u Finsku. Nisu u stanju ni da pogledaju o čemu se radi", rekao je Milanović.

Anušić je ranije komentarisao Milanovićeve letove, rekavši da "sat letenja Black Hawkom košta 8.000-9.000 evra" i dodao: "Pa vi sad vidite".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milanović: Pozivam sve koji žele, a i oni koji ne žele ili se dvoume prime vakcinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA