Šok na Jadranu: Bivši vaterpolista pokušao da udavi dete?

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Čovek koji za sebe tvrdi da je bivši vaterpolista, koji je igrao u doba Jugoslavije, pokušao je da udavi dete u Jadranskom moru.

Incident se dogodio na proslavi dečjeg rođendana na plaži u predgrađu Korčule.

Kako piše Dnevnik.hr, vlasnik kuće koja se nalazi iznad mola na kojem su deca slavila i skakala u more, u jednom trenutku je počeo da viče jer koriste "njegov most", a zatim je skočio za decom u more, uhvatio jednog od dečaka za noge i svom silom ga povukao pod vodu. Nakon što je šokirani dečak uspeo da izroni, muškarac mu je navodno pretio ozbiljnim povredama i bolnicom.

Mediji pišu da su proslavu 12. rođendana dečaka roditelji organizoval na plaži u delu Soline, gde skupilo oko 11 njegovih prijatelja koji su se zabavljali skačući u more.

Muškarac (71) koji se, kako piše Dubrovački vjesnik, na Soline vratio nakon što je živeo u Australiji, svoju kuću iznajmljuje turistima, a deci se često hvalio kako je on "pripadnik zlatne generacije vaterpolista KPK, koji su se 1973. godine plasirali u Prvu saveznu vaterpolsku ligu Jugoslavije".

Kao i mnogi vlasnici kuća uz more, za bespravno izgrađen mol ispred kuće tvrdi da je njegovo vlasništvo te je deci, navodno, već nekoliko puta pretio i terao ih.

"Bila sam udaljena od mosta, ali sam primetila da je prišao deci i počeo da viče. Odjednom ga vidim kako skače u more, roni za decom, deca su plivala pokušavajući da pobegnu, međutim, uhvatio je jednog dečaka i povukao ga skroz na dno. Počela sam da trčim prema mostu, dečak je izronio, a čovek mu je rekao: 'Ako još jednom dođeš na most polomiću ti noge! Ti ćeš završiti u bolnici, a ja u policiji!", ispričala je majka dečaka koji je slavio rođendan.

Istog trenutka je pozvala policiju, a kada su stigli, 71-godišnjak se sakrio u kuću.

"Policijski službenici Policijske postaje Korčula u poslepodnevnim satima u ponedjeljak, 26. avgusta, intervenisali odmah nakon zaprimljene dojave. Utvrđeno je kako je prethodno 71-godišnji hrvatski državljanin, koji ima prebivalište u Australiji, rasterivao oko dvadesetoro dece okupljenih na mostu ispred njegove kuće. Kada je uvideo da ih ne može rasterati povicima, skočio je u more i jedno dete povukao za nogu ispod nivoa mora i uputio mu pretnju da će ga fizički povrediti ako ponovno dođe", saoptili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Događaj koji je zgrozio meštane policija je okarakterisala kao naročito drsko i nepristojno remećenje javnog reda i mira, a u ovom konkretnom slučaju radi se i o krivičnom delu Pretnje, ali je majka dečaka za sad odbila da potpiše predlog za krivično gonjenje 71-godišnjaka, pišu mediji.

"Zbog uključenosti maloletnika u ovaj slučaj, policijska stanica Korčula će o navedenom događaju posebnim izveštajem obavestiti nadležno Državno tužilaštvo za omladinu, istakli su iz PP Korčula", navedeno je.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 71-godišnjaka su prijavili nadležnom Opštinskom sudu za remećenje javnog reda i mira.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo sugrađane da li bi letovali sa roditeljima: "Moji više ne vode na more"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA