Grmljavinsko nevreme juri prema ovom delu crnogorskog primorja: Oluja će se "spustiti" sa planina

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U ovom času nad jugozapadnim predelima Crne Gore ima lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Ovaj grmljavinski sistem premešta se u severoistočnoj visinskoj struji preko šireg područja Cetinja i Lovćena prema obali Jadranskog mora i do kraja dana doneće prolazno i jače grmljavinsko nevreme delovima Boke Kotorske i Budve.

Najizraženiji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na širem području između Boke Kotorske, Cetinja i Budve, a osim Cetinja i Budve, još jači plljuskovi neće zaobići ni Kotor, Tivat, Lušticu i druga mesta na tom području.

Padavine Foto: zoomEarth

Lokalno se očekuju jaki gromovi i vrlo obilni pljuskovi, a ka crnogorskoj obali između Boke Kotorske i Budve ovo nevreme "spustiće se" sa planina, odnosno sa Lovćena i potom nastaviti put u severoistočnoj visinskoj struji dalje prema jugozapadu, odnosno prema pučini.

Inače, naše područje pod uticaejm je visinskog ciklona sa Karpata i iz oblasti Crnog mora.

Satelitska slika Foto: SAT24

Iako ima nestabilnosti i dalje ima sunca i veoma je toplo, uz tropsko vreme.

Trenutne temperature vazduha Foto: meteociel

Slična vremenska sitruacija očekuje se u Crnoj Gori i sutra, a lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde, naročito na severu, u brdsko-planinskim predelima i u zaleđu Boke Kotorske ili drugih delova zaleđa Jadrana.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA