Zabranjeno kupanje na još jednoj plaži na Jadranu: More zagađeno fekalijama, pronađena ešerihija koli

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Zabranjeno je kupanje na još jednoj plaži na Jadranu. Naime, neverovatan prizor zabeležen je na plaži Tehnička radiona, u Pločama, gde je dokazano da je more zagađeno fekalijama, tj. bakterijom Ešerihijom koli.

Zbog ovakvog stanja, od sada pa nadalje se ne preporučuje kupanje, izvestili su u sredu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Kratkotrajno zagađenje fekalijama potvrđeno je tokom osmog redovnog ispitivanja kvaliteta vode u moru, koje sprovodi županijski Zavod za javno zdravstvo.

"Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Tehnička radiona Ploče, uzorkovani 27. avgusta, prelaze granične vrednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli", navode iz Zavoda, piše dnevnik.hr.

Uzimanje uzoraka mora biti ponavljano do pozitivnog bakterijološkog nalaza, a o ovom slučaju je obaveštena Inspekcija zaštite životne okoline i ostale merodavne inspekcije.

Podsetimo, prethodno je bilo zabranjeno kupanje i na pojedinim plažama u Crnoj Gori. Naime, rezultati analize kvaliteta morske vode na 114 lokacija, koju je sproveo Institut za biologiju mora Crne Gore u periodu od 12. do 19. avgusta, pokazali su da je loša voda za kupanje zabeležena na dvema lokacija, u Uvali Pržno u Opštini Tivat i na Žutoj plaži u Kotoru. 

(Telegraf.rs)

Video: Grčka se guši u dimu i pepelu, stiglo i do plaža Tasosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peter

    29. avgust 2024 | 14:41

    Bio u crnoj gori ove godine,u Susnju od sedam dana cetiri sam povracao i imao proliv a i mnogi su mi se zalili na isto pa me interesuje ko to steluje izvestaje da je voda ispravna kad se svi razbolimo,fekalije plivaju po moru to je strahota vreme je da se i sa tim problemom pozabave inace ode turizam u propast

  • Luna

    29. avgust 2024 | 15:46

    Vec dvadedet godina nikako da rese pitanje kanalizacije u Kotoru i Budvanskoj rivijeri. Voda nije za pice,bakterioloski nije ispravna za pice.U Djenovicima deca dobise meningitis kad su bila u kampu Crvenog krsta. To je strasno. Prljavstina,zaraza. Vise ne idemo tamo ,samo u Grcku.

  • Bojana

    12. septembar 2024 | 13:57

    Bili u avgustu u hotelu u Čanju sa malom decom. Svi smo se razboleli povraćanje i jaka diareja koja je trajala više od nedelju dana. Okolo svi povraćali i isti problemi. Tako nas je i dočekao turista i kaže bežite odavde svi povraćaju, nažalost i sami doživeli...Nikad više u CG!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA