Pakao kod Splita: Buknuo stravičan požar, stiže pomoć iz cele Hrvatske: "Razmere su ogromne"

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Iza hrvatskih vatrogasaca je teška noć. Stotine ih je dežuralo na požarištu na Žrnovnici i Donjem Sitnom gde je trajala borba za obranu kuća.

Požarna linija se nalazi između Žrnovnice i Donjeg Sitnog, a razmera požara je nekoliko stotina metara. Još ima otvorenog plamena, a sada gori i kod Sitnog Gornjeg.

Zagrebački vatrogasci su krenuli u večernjim satima prema Dalmaciji.

Glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković izjavio je sinoć da je pred vatrogascima u Žrnovnici, gde su odbranjene kuće, teška noć u sprečavanju širenja požara na područje naselja Podstrana.

- Na terenu je 150 vatrogasaca i 40 vozila, oni će celu noć sprečavati prodor vatre u Podstranu i nama je sada to glavni cilj - rekao je Tucaković koji je i sam stigao na požarište u Žrnovnicu.

Dodao je da će cele noći stizati vatrogasci iz drugih delova Hrvatske da bi pomogli da se obuzda požar koji je izbio u ponedeljak nakon udara groma i razbuktao se u utorak popodne.

- Razmere požara su jako velike - rekao je Tucaković.

Tucaković kaže kako nema informacija da li je bilo oštećenih kuća.

Kako saznaje DalmacijaDanas, u Žrnovnici se stanje smiruje, ali je problematičan požar u Donjem Sitnom i upućene su dodatne snage.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Video: Dunav se izlio i potopio kej: Snimci poplavljene Budimpešte

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    28. avgust 2024 | 06:59

    Nek ga Oluja ugasi

  • Jaksa

    28. avgust 2024 | 07:58

    Pisite i izvestavajte o nasim herojima vatrogascima koji danima gase velike pozare po Srbiji. Kako je bilo onim momcima na Karaburmi pre neki dan pod onim limenim krovom a ispod gore stanovi. Bravo za nase vatrogasce

  • Boža zemunac

    28. avgust 2024 | 08:48

    I sada će da optuže Srbe za požar. Stara priča.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA