Afera "U ime oca" trese Domovinski pokret: Manipulacije i snimci kako se ko krsti među hrvatskim desničarima

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Stipo Mlinarić, kandidat za zamenika Ivana Penave, predsednika Domovinskog pokreta, upao je u novu aferu, koju su mediji u Hrvatskoj nazvali "U ime oca".

Kako prenosi Jutarnji list, u ovoj urnebesnoj priči glavni akteri su, uz već spomenutog saborskog poslanika Stipu Mlinarića, njegov kolega iz saborskih klupa ali i rival na stranačkim izborima Igor Peternel i televizijski voditelj Velimir Bujanec, a sve se vrti oko toga ko se od lidera Domovinskog pokreta ne zna prekrstiti.

"Igora Peternela ću, kad se budu čitali izborni rezultati, naučiti da se barem zna prekrstiti", spustio je Mlinarić pre nekoliko dana svom stranačkom rivalu s kojim će se boriti za mesto zamenika predsednika Domovinskog pokreta na stranačkom izbornom saboru ove subote.

Potom je Bujanec na svom Fejbuk profilu objavio snimak, kojim sugeriše kako se Stipo Mlinarić zvani Ćipe teško nosi s pravilima lepog i pravilnog krštenja.

"Opominje druge, a pogledajte Ćipu kako ne zna da se prekrsti. Drž’ se ti, moj Ćipe, finansijskih instrukcija i uputstava o transakcijama, a podučavanje o krštenju pusti nekom drugom", mavep je Bujanec.

Ruganje najuticajnijeg "opinion makera" hrvatske desne političke scene teško je palo kandidatu za zamenika predsednika DP, toliko teško da se o svemu odlučio oglasiti na Fejsbuku - i to u objavi koju počinje s dramatičnim upozorenjem kako je to "poslednji put da se oglašava o ovakvim stvarima".

"Montirani videi, izmišljene poruke, lažne optužbe za izvlačenje novca, nisu moj nivo i stoga poslednji put razotkrivam ljude koji koriste ovakve metode u političkoj areni. Jasno je da je cilj ovakvih degutantnih manipulacija diskreditacija jer sve ovo dolazi u trenutku unutarstranačkih izbora", napisao je on i nastavio:

"Apelovao bih na ljude da ne nasedaju na manipulacije koje dolaze od određenih ljudi, verujte svojim očima, a ne onome što vam serviraju i ušta žele da verujete", napisao je Ćipe iznad video snimka kojim dokazuje kako zna da se preksrti.

I to s leva na desno, kako katolički nauk i propisuje.

"Ajmo se svi pomoliti pre jela. U ime Oca, (i) Sina, i Duha svetog", govori Mlinarić na tom snimku kojim želi da dokaže kako je Bujanec običan lažov i manipulator.

(Telegraf.rs)

Video: Vedrana Rudan: ""Crnci u Firenci" nije ni srpska, ni hrvatska, već je sada svetska priča"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U ime Oca

    27. avgust 2024 | 16:08

    Otac se piše velikim slovima. Dragi stari komunisti iliti novi europejci isto se hvata. Slava Gospodu Bogu.

  • Bale

    27. avgust 2024 | 15:30

    Svi su oni sad postali crkvenjaci i u prvim redovima u crkvama. Kad pogledate sta sve imaju od bogastva stecenog pljackom naroda i drzave, jeza vas uhvati. Narod obicni gladan, u minusuma velikim, rove po smecu, flase prodaju i limenke a oni i fam. rasipsju se kao maharadze. Ni smece iz gl. grada nemogu da odvezu na smetliste a gradjani moraju placat. Odavno je promasen divlji zapad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA