Trojica prijatelja ubila četiri žene u Sarajevu - dvojica automobilima, treći nožem: Jedan je još na slobodi

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Poslednji slučaj femicida u Sarajevu potresao je sve građane BiH.

Nadiru Sahačić je u ponedeljak uveče na svirep način ubio Mirza D, osoba za koju se ispostavilo da uopšte nije poznavao ubijenu, piše crna-hronika.info.

Kako prenosi Radio Sarajevo, Mirza D. je boravio kod prijatelja koji je prvi komšija ubijene Nadire Sahačić.

Mirza D. je ubistvo počinio sa dva noža, a na telu žrtve pronađen je veći broj ubodnih rana.

Kako je rečeno na ročištu u petak, 23. avgusta, radi se o mladiću rođenom 1997. godine, nastanjenom u Bojniku u opštini Ilidža.

Kako je sam potvrdio sudiji na ročištu, studira fizioterapiju na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu. Navodno, završna je godina. Ima i završenu međunarodnu srednju školu.

Azra Spahić Foto: Facebook

Njegov advokat Omar Mehmedbašić je zatražio da se Mirza D. ipak smesti na psihijatriju. Ali je Mirza D. u petak stigao u Zenicu.

Mirzi D. određen je pritvor, te je prebačen u KPZ Zenica. Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Rusmir Isak, direktor KPZ-a Zenica.

Društvenim mrežama su se proširile fotografije koje prikazuju da se Mirza D. intenzivno družio sa Harisom F, kojem se sudi pod optužbama da je usmrtio Lejlu Suljić 2022. godine na pešačkom prelazu na Ilidži.

Lejla Suljić je bila u komi tri meseca nakon čega je preminula.

Mirza D. je ranije objavljivao i fotografije sa Arminom B. koji je u maju 2023. godine automobilom na Marijin Dvoru usmrtio Azru Spahić i Almu Suljić.

Nedavno je preminuo i Almin brat Amar Suljić, koji se razobleo nakon ubistva sestre.

Amar i Lejla Suljić Amar i Lejla Suljić: Brat umro od tuge za sestrom Foto: Facebook

Od trojice prijatelja koji su u Sarajevu ubili četiri žene, najstariji je Armin koji ima 28 godina. Mirza ima 27 a Haris 25. Svi su vršnjaci i prijatelji, piše Crna-hronika.

Upravo je Mirza prijatelj sa Harisom F. s kojim se intenzivno družio, proslavljao bajrame i provodio vreme. Zajedničke slike objavljivali su na društvenim mrežama.

Upravo je i Haris F. osumnjičen da je ubio nedužnu Lejlu Suljić na pešačkom prelazu na Ilidži. Tragedija se dogodila 3. jula 2022. godine u 21.55 sati u u Rustempašinoj ulici na Ilidži na pešačkom prelazu gde je vozač Haris F. automobilom udario Lejlu Suljić koja je tri meseca posle nesreće preminula.

Treći Mirzin prijatelj je Armin B. koji je u maju prošle godine automobilom ubio Azru Spahić i Almu Suljić u sarajevskom naselju Marijin Dvor. Armin je tog kobnog 26. maja u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole upravljao "mercedesom". Azra je ubijena na mestu, dok je Alma kasnije podlegla povredama.

Mirza i Armin su dugogodišnji prijatelji. I oni su svoje prijateljstvo krunisali fotografijama po društvenim mrežama.

Jedina razlika između Armina, Mirze i Harisa jeste ta što se njih dvojica nalaze u KPZ Zenica, dok je Haris na slobodi.

(Telegraf.rs)

Video: Misteriozan fenomen snimljen na nebu, mreže se usijale, evo o čemu se radi: Koliko Sunca vidite?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bale

    24. avgust 2024 | 23:19

    Ubijaju klosari neduzni narod jer vlada divlji zapad. Vlast zanima sam bogacenje, vecinom pljackanje naroda, unistacanje domacih firmi. Sve se uvozu i preprodaje narodu, penzije i plate male, narod pati ko nikada. Steranu su u torove, plase se nesto rec, jer ce izgubit ito malo crkavice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA