Horor kod Okučana, vozač s 2,4 promila znao da je ubio dečaka, majci rekao: "Ništa ne govori o automobilu!"

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

"Detetu nije bilo pomoći, došla je Hitna pomoć, pokušavali su ga oživeti, ali bez uspeha. Koliko smo videli imao je teške povrede glave, bio je sav polomljen, izgubio je puno krvi. Teško nam je to i opisati jer poznajemo porodicu dečaka", rekao je za 24sata.hr jedan od meštana pred čijim kućama se dogodila nesreća.

Svi oni koji su juče prolazili putem iz Okučana prema Pakracu ili su dolazili iz njega u mestu Cage mogli su pored puta videti lampione, kopačku i u njoj lutkicu medvedića. Brojni prijatelji, rodbina i poznanici te članovi kluba palili su sveće na mestu pogibije dečaka (13) iz Benkovca kraj Okučana, piše 24sata.hr.

Dečak je u petak oko 20.30 sati poginuo kad je na njega automobilom naleteo muškarac (50) iz susednog sela.

Vozač je bio pijan.

Dečak je bio nekoliko stotina metara udaljen od svoje kuće. Vozač nije stao, nego je pobegao s mesta nesreće. Inače, reč je o ravnoj deonici, slabo osvetljenoj, bez trotoara, a samo stotinak metara pre mesta nesreće nalazi se kamera za kontrolu brzine s koje će najverovatnije uzeti snimak kako bi se znalo kojom se brzinom kretao automobil.

Muškarac koji je osumnjičen da je udario dečaka otišao je kući.

Zahvaljujući kameri na jednoj od kuća uz put viđen je automobil kojim je udario dete, a pojavile su i informacije da je netom pre nego što ga je ubio pravio probleme u jednom od okučanskih kafića. Nedugo nakon što je skrivio nesreću policija mu je banula u dvorište. Uprkos tome što je naduvao 2,45 promila, vozač je bio svestan što je učinio jer je navodno rekao majci da ništa ne govori o njegovom automobilu. Očigledno je mislio da prikrije da je udario dete na biciklu.

Deca na biciklima

Prema još nepotvrđenim informacijama, tri dečaka su se vozila na biciklima od Okučana prema Benkovcu, u istom smeru, kad ih je sustigao automobil. Nesrećno dete je vozilo bicikl više prema sredini saobraćajne trake, dok su dvojica njegovih prijatelja vozila iza njega.

"Izbegnuta je još veća tragedija, mogao je nesrećnik automobilom pokupiti svo troje dece", rekao je muškarac iz Caga.

Jako dirljiv je bio trenutak juče pre podne kad je na mesto nesreće došao muškarac, očigledno član porodice poginulog dečaka. Plakao je i palio sveće, a potom uzeo dečakovu kopačku te je ljubio.

Tuga u fudbalskom klubu

U NK Psunj Sokol jučer su vladali tuga i žalost. Na prozoru klupskih prostorija bili su zapaljeni lampioni i postavljena fotografija članske karte poginulog dečaka.

"U velikoj smo žalosti. Pogodila nas je tragedija, a još ne možemo da verujemo da se to dogodilo. Sve nastupe pionira smo odgodili, deca su u šoku kao i svi mi ostali. Seniori će igrati utakmicu zakazanu za nedelju, svi igrači imaće crnu traku oko ruke, a utakmicu ćemo započeti minutom ćutanja za našeg poginulog mladog fudbalera", rekao je za 24sata.hr Ivan Golub, predsednik NK Psunj.

Vozač koji je skrivio nesreću je u subotu uveče predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, odakle će u nedelju biti izveden pred državnog tužioca Opštinskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu. Odatle će biti izveden pred istražnog sudiju Županijskog suda koji će doneti odluku o određivanju istražnog zatvora.

Meštani koji žive uz taj put kažu da je to pravo trkalište. Kamera za nadzor brzine postavljena je nedavno, tako da mnogi vozači to još i ne znaju, ali to, kako su rekli, neodgovornim vozačima baš i nije bitno jer i dalje voze brzinama iznad dozvoljenih 50 kilometara na sat.

(Telegraf.rs)

Video: Uspešno završena Druga letnja škola romskog jezika na Divčibarama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA