Premijer Mickoski najavio beskompromisnu borbu protiv kriminala u Severnoj Makedoniji

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Mickoski najavio beskompromisnu borbu protiv kriminala u RSM

Predsednik Vlade severne Makedonije Hristijan Mickoski najavio je danas beskompromisnu borbu protiv kriminala u svim porama društva i poručio da Makedonija mora biti očišćena od kriminala ako želi da ide napred.

„U suprotnom, nastavićemo da tonemo u ovo političko blato. Kao Vlada, mi smo žestoko posvećeni tome da se po svaku cenu oslobodimo kriminala iz svakog dela društva – bilo na ulici, bilo u institucijama, bilo u Vladi. Zločin se svuda mora pobediti, a mi ćemo ga pobediti“, rekao je Mickoski nakon posete Agenciji za katastar nepokretnosti u opštini Gazi Baba.

Ova izjava premijera Severne Makedonije je usledila nakon izveštaja o nekoliko bekstava osuđenika iz zatvora, a dvojica begunaca dovode se u vezu sa nedavnim svirepim ubistvom u tržnom centru "Mavrovka" u Skoplju, kada je 59-godišnji Skopljanac ubijen pred suprugom.

Mickoski kaže da su u Skoplju identifikovane tri grupe koje "nažalost imaju svoju logistiku u nekim zatvorima", a bave se iznudom, terorizmom, reketiranjem, uz teži oblik kriminala.

„Znamo tačno ko su i očekujem da će vrlo brzo bavljenje kriminalom i za njih biti neisplativa profesija“, kaže Mickoski. On je rekao da će "svaki zločinački nitkov koji misli da može profitirati od kriminala" uskoro biti razočaran - biće pronađen.

„Svako ko pomisli da se bavi kriminalom biće uhvaćen i poslat tamo gde mu je mesto – iza rešetaka. Bilo da se radi o bezočnim ubicama ili političkim kriminalcima, bilo da se radi o bilo kojoj drugoj vrsti kriminala i korupcije. Kao vlada i kao država moramo se ozbiljno pozabaviti borbom protiv ovakvih elemenata i takvog devijantnog ponašanja i to je moj lični prioritet“, odlučan je Hrstijan Mickoski.

Mickoski je rekao i da ima političkih glodara "koji misle da će na taj način dobiti neki politički poen, na račun izgubljenih života". „Ali žalim što ovakvi politički glodari ne vide prošlost i ne vide šta su ostavili i šta su uradili dok su bili na vlasti i šta zapravo danas moramo da pobedimo, što je nasleđe i nasleđe od vremena vlade SDSM i DUI. Ali mi ćemo se boriti i pobediti. Svima treba da bude jasno da nisu jedini. Posmatramo nekoliko grupa i ovde u Skoplju i u nekoliko drugih gradova širom zemlje“. rekao je Mickoski, preneo je Dojče vele na makedonskom jeziku.

Za jesen je najavio brojne istrage za koje je prikupljanje dokaza u završnoj fazi.

„Očekujem da ćemo ove jeseni imati dosta dosijea, sa čvrstim dokazima, izaći će i nekoliko iz Agencije za katastar, biće interesantno javnosti da čuje imena koja su se infiltrirala. Kada se sve ovo potkrepi dokazima, građani će shvatiti zašto su te konstrukcije, zašto još imamo aktivnih političkih glodara koji žele da kreiraju monstruozne scenarije. Ali mi smo tu, borićemo se, moramo da očistimo Makedoniju od kriminala ako želimo da idemo napred“, poručio je Mickoski.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nastavak incidenata u Severnoj Makedoniji: Gađanje policije kamenicama i haos na ulicama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA