Napadnuta srpska deca na igralištu u Mostaru: Jednog dečaka udarali šakom, sve oblepili kukastim krstovima

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Na igralištu u naselju Baćevići, u Mostaru, srpsku decu je napalo više nepoznatih osoba, a celo područje je bilo oblepljeno kukastim krstovima sa slovima "U" i "HVO", potvrdili su meštani za Nezavisne.

Deca su napadnuta sinoć, a meštani tvrde da se kroz selo pre četiri noći čula i rafalna pucnjava.

Predsednik Koordinacije Srba Mostar Dušan Golo, koji živi u selu Baćevići, rekao je za Srnu da su meštani ovog naselja, a posebno deca, tri dana izložena nasilju i maltretiranju, a da niko ništa ne preduzima.

"Pre četiri noći u selu se čula rafalna pucnjava. Neko je išao kroz selo i pucao. O ovome me je obavestio predsednik mesne zajednice. Tada nismo ništa prijavili policiji. Nakon toga, pre tri noći, počinje maltretiranje naše dece na igralištu, a sve je kulminiralo sinoć napadom na decu", pojasnio je Golo, pišu Nezavisne.

On je naveo da je seosko igralište, na kojem se okupljaju srpska deca, a koje se nalazi uz društveni dom, obepljeno kukastim krstovima, slovom "U", te obležjima navijačke grupe "Ultras" i "HVO".

Golo je rekao da je sve kulminiralo sinoć kada je grupa momaka napala decu na igralištu.

"Pitali su našu decu ko je dirao te nalepnice. Javio se jedan dečak i njega su napali i udarili šakom. Moj unuk je pozvao oca, mog zeta, koji je došao i zatekao nepoznate mladiće da napadaju i maltretiraju decu. On je pokušao da ih otera, da bi oni tada zapretili da će doći stariji i sve ih u Baćevićima pobiti", ispričao je Golo.

On je naveo da su u selo dolazili sa dva automobila, te da su tablice zapisane, a da je o svemu je obaveštena i policija.

"Ljudi su jako uznemireni. Ovde svi rade šta hoće, prijete. Krajnje je vreme da se to zaustavi. Mislim da to neko radi smišljeno, jer ne mogu da verujem da deci i mladićima pada na pamet da kukaste krstove lepi po srpskom selu i pored spomenika žrtvama fašizma", istakao je Golo.

Baćevići su srpsko povratničko selo na jugu Mostara

Portrparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona LJudevit Marić rekao je za Srnu da je policija dobila prijavu da u selu Baćevići ima plakata uvredljivog sadržaja.

"Jutros je bila prijava i pripadnici Odeljenja kriminalističke policije su na terenu i sprovodi istragu", naveo je Marić.

(Telegraf.rs)

Video: Sve o stravičnom zločinu koji je potresao Bosnu: Komentar novinara koji je od početka na slučaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    23. avgust 2024 | 16:13

    Slobobodna bosna, puna vam usta slobode i pravde, kakvi ste to ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA