Savetnik slovenačkog premijera Miloš Milović počinje sledeće nedelje izdržavanje kazne

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

On je bio radnik obezbeđenja Janeza Drnovšeka, dugogodišnjeg premijera Slovenije, a njegovo ime se ponovo pojavilo 2022. kada je otkriveno da je savetovao aktuelnog premijera Roberta Goloba

Neformalni savetnik slovenačkog premijera Miloš Milović počeće iduće sedmice izdržavanje zatvorske kazne od godinu i po dana zbog zloupotrebe službenog položaja 2008. godine, nakon što je njegov zahtev za alternativno kažnjavanje sada odbijen, objavio je danas slovenački dnevnik Večer.

Milović je predložio da kaznu služi radom za opšte dobro ili da bude vikendom u zatvoru, ali je sud odbio njegov predlog.

On će od sledeće nedelje služiti kaznu u Kopru, a prema pisanju lista, Milović je rekao da će poštovati odluku suda, iako insistira da nije počinio krivično delo, prenela je agencija STA.

Milović je saopštio danas da je osuđen za "navodno krivično delo" počinjeno dok je bio pripravnik u advokatskoj kancelariji "Čeferin" kod Aleksandra Čeferina koji je sada na čelu UEFA.

"Ja sam prvi advokatski pripravnik koji je osuđen za krivično delo navodno počinjeno tokom rada u advokatskoj kancelariji dok sam radio sa tadašnjim poslovnim partnerima advokatske kancelarije Nihadom Bešićem i SŽ ŽGP sa kojima Advokatska kancelarija Čeferin i dalje sarađuje", naveo je Milović.

On je poznat javnosti po tome što je savetovao slovenačkog premijera Roberta Goloba o bezbednosti, a izdržavaće zatvorsku kaznu nakon što je prošle godine proglašen krivim i osuđen na godinu i po dana zatvora i novčanu kaznu od 15.000 evra zbog fiktivne transakcije od 390.000 evra 2008. godine između građevinskog preduzeća slovenačkog nacionalnog železničkog operatera SŽ ŽGP i građevinske firme NB Inženjering.

Milović je bio radnik obezbeđenja Janeza Drnovšeka, dugogodišnjeg premijera Slovenije 1990-ih, a njegovo ime se ponovo pojavilo 2022. godine kada je otkriveno da je savetovao Goloba o njegovoj ličnoj bezbednosti kao premijera.

Milovićeva umešanost bila je razlog zbog kojeg se slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Tatjana Bobnar posvađala sa Golobom i podnela ostavku u decembru 2022. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Ne želimo konflikte u regionu Zapadnog Balkana": Predsednica Slovenije na sastanku s Vučićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA