U Banjaluci uhapšen osuđeni ubica iz Hrvatske za kojim je bila raspisana Interpolova poternica

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Banjalučka policija uhapsila je Ivana Jurića iz Gradačca za kojim je Interpol Zagreb raspisao međunarodnu poternicu zbog ubistva.

U PU Banjaluka navode da je hapšenje usledilo nakon što je Jurić juče oko 15.45 časova fizički napao jednu osobu, javlja ATV.

"Oštećeni je prijavio policiji da je napadnut od strane I.J. kome je uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Nakon izvršenih provera utvrđeno je da je za I.J. od strane NCB Interpol Zagreb raspisana crvena difuzna poternica, u svrhu izvršenja krivične presude zbog počinjenog krivičnog dela ubistvo!, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Jurić je nakon hapšenja sproveden u Sud BiH.

Kako saznaje ATV Jurića je Županijski sud u Slavonskom Brodu osudio na 10 godina zatvora zbog ubistva Milana Gubića (31) 22. avgusta 2017. godine. Zločin se dogodio ispred kafića "Hajduk" u Slavonskom Brodu kada je Jurić u Gubića ispalio tri hica iz pištolja. Nesrećni čovek je sutradan preminuo od posledica zadobijenih povreda.

Presudu je potvrdio i Vrhovni sud Hrvatske i za Jurićem je raspisana poternica. Jurić je po poternici uhapšen u Trebinju krajem marta 2018. godine i tada je pušten na slobodu jer je utvrđeno da pored hrvatskog ima i državljanstvo BiH.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA