Telo ubijenog u Nevesinju niko ne želi da preuzme, počeo se širiti neprijatan miris: Evo u čemu je problem

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Doktor Damjanjuk je odmah izrazio sumnju u ranije pretpostavke da je u pitanju migrant, jer i fizionomijom i tenom mnogo više liči na Evropljanina

Iako je još sinoć u trebinjskom Zavodu za sudsku medicinu doktor Dražen Damjanjuk uradio obdukciju tela za sada nepoznatog muškarca koji je pucao u nevesinjskom selu Zovi Do, nakon čega je policija morala da ga likvidira, još telo niko nije preuzeo iz prostorija Zavoda odakle je već počeo da se širi neprijatan miris.

Doktor Damjanjuk je odmah izrazio sumnju u ranije pretpostavke da je u pitanju migrant, jer i fizionomijom i tenom mnogo više liči na Evropljanina, ali je moguće da je islamske veroispovesti jer je bio obrezan.

To, međutim, nije jak dokaz da se utvrdi da zaista pripada islamu, pa su, kako Srpska Info saznaje u Okružnom tužilaštvu u Trebinju, iz Islamske zajednice odbili da ga sahrane, a u pogrebnom preduzeću nemaju limenih kovčega u koji bi se telo smestilo za transport i sahranu na neku parcelu u Trebinju ili Nevesinju gde se sahranjuju neidentifikovane osobe.

"Ono što sam ja obdukcijom utvrdio jeste činjenica da je u pitanju jak i razvijen mladić, očuvanih zuba i jake fizionomije, farbane kose i svetlije puti, te da nije u pitanju samoubistvo bombom, već je ubijen sa više hitaca", ponovio je i jutros doktor Damjanjuk.

On kaže da ga je, s obzirom na to da mu je lice ostalo čitavo, moguće identifikovati i preko fotografije, mada je uradio i daktiloskopiju, odnosno, uzimanje otisaka prstiju, pa se identitet tela, ukoliko je državljanin BiH, može lako utvrditi preko CIPS-a i rešiti dilema da li je možda u pitanju nestali Goraždanin.

"Ja sam mu odmah sinoć tokom obdukcije, između ostalog, uzeo i otiske svih deset prstiju, nakon čega se, ukoliko bude državljanin BiH, preko digitalne baze podataka može lako ustanoviti ko je u pitanju", dodaje Damjanjuk.

Ubijeni mladić je u nedelju pucao u selu Zovi Do kod Nevesinja i uzvikivao "Alahu ekber", a s obzirom na to da je bio u kući u kojoj niko ne stanuje, pretpostavilo se u prvi mah da je migrant, mada ni ovi verski povici ne mogu dokazati njegovu versku pripadnost.

(Telegraf.rs)

Video: Vozač pobegao sa lica mesta, ima povređenih: Saobraćajna nesreća kod kružnog toka na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA