Profesorka Gordana, ubijena u napadu u Sanskom Mostu, imala još malo do penzije: "Ostalo joj samo 7 dana"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Neprihvatljivo je svakom mozgu to što se u Sanskom mostu dogodilo, verujem da nikome nije jasno koji su to razlozi i kakvo je opravdanje za ovako gnusan čin. Najžalosnije je da su sve radne kolege koje su danas ubijene trebale u penziju relativno brzo", rekao je načelnik policije Faris Hasanbegović

Profesorka engleskog jezika, Gordana Midžan, bila je jedna od omiljenih zaposlenih u Opštoj gimnaziji Sanski Most, a vest o njenoj smrti pogodila je mnoge.

"Ubijenoj profesorki je ostalo svega sedam dana do penzije", potvrdio je načelnik Faris Hasanbegović za 24sata.hr.

"Neprihvatljivo je svakom mozgu to što se u Sanskom mostu dogodilo, verujem da nikome nije jasno koji su to razlozi i kakvo je opravdanje za ovako gnusan čin. Najžalosnije je da su sve radne kolege koje su ubijene trebale u penziju relativno brzo. Profesorka je u penziju trebalo da ide za svega nekoliko dana. Neshvatljivo je ovo što se desilo", rekao je Hasanbegović.

Načelnik je potvrdio informaciju kako će danas tokom dana biti održan Kolegijum na kojem će biti donesena odluka o proglašavanju dana žalosti.

"U Sanskom Mostu je tišina, otišle su osobe koje su bile prepoznate kod nas kao neko ko je ostavljao pečat na mlade živote. Obići ćemo porodice ubijenih i bićemo im na raspolaganju. Ovo je nešto na šta se ne možete spremiti. Vukalić je bio čovek kao bilo koji čovek koji sada ovde šeta. Živeo je u toj školi, radio, zarađivao za svoj hleb", rekao je načelnik.

"Ko na svom radnom mestu u nekom trenutku nema određenih problema ali to ne može biti razlog da uradite ovako nešto. Mora doći do nekog sloma, nešto je prelilo kap čaše. Bez obzira na to ne postoji opravdanje za ovo", dodao je načelnik.

Podsetimo, Mehmed Vukalić, koji je bio zaposlen kao domar u ovoj obrazovnoj ustanovi, navodno je otvorio vatru dok su u školi bili i učenici. Na svu sreću, niko od dece nije povređen. Vukalić je, pišu mediji, ciljano tražio direktora, s kojim je, kako se tvrdi, ranije imao sukobe.

U sumanutom pohodu, Vukalić je, kako se sumnja, brutalno upucao direktora škole Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Ono što je takođe poznato jeste da je tražio direktora Halilovića, ali se ne zna da li je to slučaj i sa profesorskom engelskog jezika Gordanom i sekretaricom Nisvetom. Njih dve su ubijene na drugom mestu u odnosu na direktora.

Novinari 24sata.hr su razgovarali i sa bratom domara koji je osumnjičen za pokolj, a koji je rekao da "šokiran činom svog brata".

"Doručkovao sam na balkonu i čuo sam isto što i vi čuli. Zgrožen sam. U zadnje vreme se nismo ni družili, ne znam što se s njim događalo. Ne znam što mu se događalo u školi, to pitajte njih ili nekoga ko je sa njim radio. On je inače bio jedan od boljih, bio je vernik, nikom nije učinio ništa nažao do sada, ne znam što bi rekao. Ne znam što mu se dogodilo, u velikom sam šoku. Znam da je bio uredan, a što se događalo ne znam", rekao nam je brat.

(Telegraf.rs)

Video: Sve o stravičnom zločinu koji je potresao Bosnu: Komentar novinara koji je od početka na slučaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA