Novi detalji zločina u gimnaziji u Sanskom Mostu: Domar ispalio 10 hitaca, ciljano tražio direktora?

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vukalić, koji je bio zaposlen kao domar u ovoj obrazovnoj ustanovi, upao je na sastanak u školi i počeo da puca iz automatske puške. Ubio je tri osobe, nakon čega je pokušao da izvrši samoubistvo

Sanski Most, celu BiH, ali i region, pogodila je vest da je domar Mehmed Vukalić osumnjičen za ubistvo direktora, sekretarice i profesorke engleskog jezika iz Opšte gimnazije Sanski Most. Muškarac je nakon svirepog čina pokušao i sebi da presudi, a trenutno se nalazi u bolnici.

Prema informacijama Avaza, a što je pokazala istraga, Vukalić je, kako se sumnja, iz automatske puške ispalio više od deset metaka. Samo u kancelariji direktora škole Halilovića pronađeno je najmanje šest čaura.

U sumanutom pohodu, Vukalić je, kako se sumnja, brutalno upucao direktora škole Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Ono što je takođe poznato jeste da je tražio direktora Halilovića, ali se ne zna da li je to slučaj i sa profesorskom engelskog jezika Gordanom i sekretaricom Nisvetom. Njih dve su ubijene na drugom mestu u odnosu na direktora.

Podsetimo, Vukalić, koji je bio zaposlen kao domar u ovoj obrazovnoj ustanovi, navodno je otvorio vatru dok su u školi bili i učenici. Na svu sreću, niko od dece nije povređen. Vukalić je, pišu mediji, ciljano tražio direktora, s kojim je, kako se tvrdi, ranije imao sukobe.

Navodno, motiv ovog zločina su nerešeni odnosi u školi. Tačnije, Vukalić je ranije bio suspendovan i protiv njega je bio pokrenut disciplinski postupak.

Navodno, napadač je ranije imao zdravstvenih problema, ali to zvanično nije potvrđeno. Iz UKC-a Banjaluka, gde je smešten, rečeno je da je u stabilnom stanju i da se radi o prostrelnoj rani.

Osumnjičenog muškarca u UKC Banjaluka čuva policija i on će, kada se steknu uslovi, biti ispitan.

Kako Avaz piše, još uvek nije poznat motiv napada. Ono što je poznato jeste da je Vukalić od ranije bio nezadovoljan na poslu, ali je bio navodno situiran. Ranije je bio na bolovanju.

Vlasnik je butika u Sanskom Mostu i ranije nije prijavljivan za bilo kakvo nasilje niti pretnje.

Tužilaštvo USK bi trebalo da se oglasi i saopšti detalje vezane za istragu.

Takođe, utvrđuje se odakle Vukaliću kalašnjikov i kako ga je uneo u školu.

(Telegraf.rs)

Video: Anketa: Šta narod Tuzle misli o stravičnom zločinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA