Oglasilo se Ministarstvo prosvete o masakru u gimnaziji u Sanskom Mostu: "Više niko nije isti"

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Čitav region šokiralo je trostruko ubistvo u gimnaziji

Nakon jučerašnjeg trostrukog ubistva u Gimnaziji u Sanskom Mostu, oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona koje je obećalo pomoć svima onima kojima je potrebna nakon ove nezapamćene tragedije.

Zvanično saopštenje su podelili iz Gimnazije “Cazin” na Fejsbuku.

"Od danas više niko nije isti! Duboko potreseni, uznemireni i ožalošćeni skupljamo snagu da smisleno odgovorimo na nezapamćeni zločin u mestu i među ljudima gde nasilje naprosto ne pripada. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK izražava duboko žaljenje i saučešće porodicama preminulih, svim kolegama i koleginicama, svoj deci i roditeljima i svim građanima i građankama. Duboko smo opredeljeni da smisleno odgovorimo svim snagama i resursima, zajedno sa svim partnerima i dobrim ljudima. Naš prioritet je dobrobit naših radnika, dece, roditelja i čitave zajednice", naveli su iz nadležnog Ministarstva.

Navode da će pružiti pomoć svima kojima je ona potrebna nakon ovog strašnog zločina.

"U to ime, Ministarstvo će već sutra (danas op.a.) ponuditi konkretne korake u pružanju psihosocijalne podrške porodicama, kolegama i koleginicama, deci i svima drugima koje je ovoj nezapamćeni i nerazumljivi događaj zatekao. Već smo u procesu planiranja aktivnosti u školama na području čitavog kantona sa posebnim akcentom na Sanski Most. Osnovne i srednje škole u Unsko-Sanskom kantonu, radi dobrobiti svih, neće raditi u naredna dva dana. U danima koji su pred nama, kreiraćemo humano i empatično okruženje za sve, kako bismo vratili život tamo gde i pripada. Ministarstvo, uz pomoć partnera, obećava da će dati sve od sebe da napravi škole i zajednice sigurne za sve nas", poručili su iz Ministarstva.

Podsetimo, Mehemed Vukalić, muškarac koji je radio u Gimnaziji u Sanskom Mostu kao pomoćni, sumnjiči se da je juče u toj obrazovnoj ustanovi počinio trostruko ubistvo. Brojni meštani, zaposleni – bivši i sadašnji, učenici, policija i mnogi drugi bili su juče ispred škole i s nevericom posmatrali mesto zločina.

Mehemed Vukalić se sumnjiči da je sa automatskim oružjem ušao u školu i ubio direktora gimnazije Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesorku engleskog jezika Gordanu Midžan.

Vukalić je nakon zločina pokušao da izvrši samoubistvo ali je preživeo. Trenutno se nalazi u bolnici u Banjaluci, gde je operisan i navodno je u svesnom stanju.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA