Porodicama poginulih pomoraca s "Lastova" po 50.000 evra, a deci 600 evra mesečno do kraja školovanja

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kako prenose hrvatski mediji "Jadrolinija" je osigurala jednokratnu pomoć za tekuće troškove porodicama nakon tragedije i psihološku i svu drugu logističku pomoć

Kompanija "Jadrolinija" će porodicama trojice pomoraca koji su 11. avgusta poginuli u stravičnoj nesreći u Malom Lošinju osigurati jednokratnu novčanu pomoći od najmanje 50.000 evra.

Uz to, deca poginulih pomoraca dobijaće 600 evra mesečno do kraja redovnog školovanja, bilo do kraja srednje škole ili do završetka fakulteta ako odluče nastaviti školovanje, preneo je nezvanično "Večernji list", pozivajući se na proverene izvore.

Na trajektnom pristaništu u Malom Lošinju poginula su trojica "Jadrolinijinih" radnika na koje je pala rampa trajekta "Lastovo". Jedan član posade koji je pao u more s teškim povredama je završio u bolnici i izvan je životne opasnosti.

Poginuli pomorci su Boško Kostović (58) iz Vinišća i kormilari Marko Topić (38) iz Solina i Denis Šarić (54) iz Zadra. Kostović je u Jadroliniji radio punih 35 godina, Šarić 18, a Topić oko tri godine.

Boško Kostović, otac troje dece i deda četvoro unučadi, sahranjen je na groblju Pišćine - Vinišće. Radio je često u smenama po nedelju dana, pa bi nedelju dana bio slobodan. Od 35 godina pomorskog staža, 23 godine plovio je upravo na trajektu "Lastovo".

Denis Šarić sahranjen je na groblju u Zemuniku Donjem, gde su se od njega oprostili članovi porodice, majka, sestra i dvojica braće.

Marko Topić, najmlađi poginuli, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvojicu sinova, sahranjen je na gradskom groblju u Solinu.

U čast trojice poginulih pomoraca za vreme njihovih poslednjih ispraćaja oglasile su se sirene svih brodova Jadrolinije.

Jadrolinija je porodicama osigurala jednokratnu pomoć za tekuće troškove nakon tragedije i psihološku i svu drugu logističku pomoć. Celoj posadi broda "Lastovo" i povređenim radnicima isplatiće jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5.000 evra zbog pretrpljenog šoka.

(Telegraf.rs)

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA