Domar je ubijao po školi, a deca su iskakala kroz prozor: Novi detalji drame u Sanskom Mostu

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Domar Mehmed Vukalić, ušetao se u školu u Sanskom Mostu i automatskom puškom jutros oko 10 sati ubio tri osobe - direktora Nijaza Halilovića, profesorku engleskog Gordanu Nidžan i sekretaricu škole Nisvetu Kljunić

Direktor je bio ranjen, ostali su odmah bili mrtvi, u potpunom šoku pričao jedan od domara srednje škole u Sanskom Mostu.

U krvavom pohodu, njegov kolega, školski domar Mehmed Vukalić, ušetao se u školu i automatskom puškom jutros oko 10 sati ubio tri osobe - direktora Nijaza Halilovića, profesorku engleskog Gordanu Nidžan i sekretaricu škole Nisvetu Kljunić.

Nezapamćeni masakr u malom gradiću šokirao je sve, preneo je portal "24sata.hr".

"Nikad nismo imali incident. Šef je pokretao postupke protiv njega zbog zanemarivanja radnih obveza, tačnije zbog nedolaska na posao, a kad dođe ode negde. Praktično ni s kim nije pričao. Možda je bio dobar s par njih", kaže jedan od domara.

Škola je u potpunosti ograđena policijskom trakom. Ispred škole stoji desetine policajaca i inspektora. Policijski automobili i kombiji odlaze i dolaze. Građani u šoku gledaju i ne veruju kakvoj stravi su svedočili.

"Radili smo, bili smo na terasi. Bilo je sve normalno, sedili su i neki profesori. Čuli smo da je nešto lupalo, mislili smo da su neki radovi u školi. Kasnije je prošla policija i hitna, mislili smo pošto je popravni da je nešto u školi, ali nismo išli na soluciju da se tako nešto dogodilo. Prišla su nam dva policajaca u civilu i rekli su nam da pokupimo goste, zaključamo lokal i da se povučemo. U velikom smo šoku. Išao sam tu u školu. Znam ih sve. Ja kako ga pamtim kao učenika bio je totalno smirena i staložena osoba, ja ga tako pamtim", rekao je Selim, koji je u trenutku napada radio u lokalu koji se nalazi odmah nasuprot škole.

Navodno su tokom masakra u školi bili i učenici koji su polagali popravni ispit. Oni su pobegli kroz prozor kad su čuli pucnjeve. Nakon stravičnog zločina napadač je pokušao sebi da oduzme život, a u bolnicu su ga dovezli s prostrelnom ranom grudnog koša. U bolnicu je primljen pri svesti.

"Bio je to zaista stravičan prizor, pucao je u direktora i ranio da. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku ubica odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega", rekao je šokirani svedok masakra za "Nezavisne novine".

Iz policije Unsko-sanske županije tek su dodali da "mogu potvrditi da je ubica bio zaposlen u  školi, kao i žrtve. Prema pisanju lokalnih medija, ubica je i ranije imao problema s upravom škole i bio i suspendovan. Navodno im je i ranije upućivao verbalne pretnje.

Za Vukalića svi poznanici kažu kako je bio miran i povučen, učestvovao je u ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba. U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mestu.

Očevici su rekli kako je ubica ciljano tražio direktora, profesoriku i sekretaricu. Pretpostavljaju kako su motiv ovoga zločina bili raniji sukobi u školskom kolektivu. Troje ubijenih navodno su bili članovi saveta koje je ubici ranije izreklo meru suspenzije zbog povrede radnih dužnosti. Učenici su se diriljivim porukama opraštali danas popodne od profesorke engleskog, o čemu je Telegraf.rs ranije izvestio.

(Telegraf.rs)

Video: Pucnjava u gimnaziji, policija na uviđaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA