Policija otkrila do sada nepoznate detalje ubistva u Skoplju: Jedan od uhapšenih pušten na slobodu

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon preduzetih mera i brze reakcije SVR Skoplje, specijalnih policijskih snaga, helikoptera i dronova, uhvaćen je i uhapšen izvršilac krivičnih dela E.K. (39) iz Skoplja

Skopska policija potpuno je razjasnila ubistvo i pokušaj ubistva, koja su izvršena 20. avgusta na parking prostoru iza tržnog centra "Mavrovka", gde je upotrebom vatrenog oružja ubijen V.E. (58) iz Skoplja i u Ulici Stojana Stefkova, gde je iz pištolja pucano na policijske službenike iz Jedinice za interventnu policiju pri SVR Skoplje.

Naime, nakon preduzetih mera i brze reakcije SVR Skoplje, specijalnih policijskih snaga, helikoptera i dronova, uhvaćen je i uhapšen izvršilac krivičnih dela E.K. (39) iz Skoplja.

Odmah nakon toga, Jedinica za nasilni kriminal – Odeljenje za krvne i seksualne delikte pri SVR Skoplje izvršila je uviđaje na mestima zločina, obavila razgovore sa svedocima, kao i pretrese u domovima na nekoliko lokacija, javlja TV21.

Pregledani su video snimci i izvršena je pretraga terena radi obezbeđivanja materijalnih dokaza kao što su vozila, pištolj, čaure i drugi oduzeti predmeti.

Odeljenje za forenzička ispitivanja pri MUP-u obavilo je veštačenje čaura i pištolja, kojim su oba krivična dela povezana sa izvršiocem E.K.

Nakon obezbeđivanja celokupnog dokaznog materijala, Jedinica za nasilni kriminal – Odeljenje za krvne i seksualne delikte pri SVR Skoplje u koordinaciji sa Osnovnim javnim tužilaštvom Skoplje, podnela je krivičnu prijavu protiv E.K. po hitnom postupku zbog postojanja osnova sumnje za izvršenje krivičnog dela ubistvo, krivičnog dela pokušaj ubistva i neovlašćene izrade, držanja, posredovanja i trgovine oružjem ili eksplozivnim materijama.

Za drugu osobu koja je juče uhapšena, do ovog trenutka nije utvrđena povezanost sa događajem i ona je pušteno na slobodu, dok se preduzimaju intenzivne mere za pronalaženje još jedne osobe za koju postoji sumnja da je pomagala u izvršenju ubistva.

(Telegraf.rs)

Video: Pucnjava u gimnaziji, policija na uviđaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA