U Severnoj Makedoniji povećan broj novoobolelih od koronavirusa: Uvedene nove mere

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Bolnice i klinike u Makedoniji treba da naprave posebne sobe za izolaciju za pacijente koji su hospitalizovani i imaju kovi

Komisija za infektivne bolesti Severne Makedonije usvojila je nove preporuke kojima se pacijenti pozitivni na Covid-19 više neće upućivati na Infektivnu kliniku, već će morati da budu hospitalizovani u klinikama u koje su prvobitno upućeni.

Bolnice i klinike u Severnoj Makedoniji treba da naprave posebne sobe za izolaciju za pacijente koji su hospitalizovani i imaju kovid, kako bi se njihova osnovna bolest mogla lečiti.

Portparol Komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti dr Zlate Mehmedović ističe da se ove preporuke ne odnose na smrt 47-godišnje osobe oboelele od leukemije koja je istovremeno bila pozitivna na kovid.

Doktor Mehmedović takođe kaže da je u porastu broj novoobolelih od Covid-19, ali da je reč o pacijentima sa blažom kliničkom slikom kojima nije potrebna hospitalizacija.

Komisija je dala preporuku da se poštuje kućni red za posete bolnicama, koje će biti moguće u strogo određeno vreme, kao i da se rizične grupe građana vakcinišu protiv Covid-19.

Najčešći simptomi virusa su prekomerno znojenje, mučnina, groznica, bol u grlu, promene krvnog pritiska, bol u grudima i otežano disanje, preneo je portal skopske Televizije Kanal 5.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Reporter Telegrafa se testirao na koronavirus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Četvorka

    20. avgust 2024 | 18:50

    Ovi su ludji od nas!!

  • dziber iz beograd

    20. avgust 2024 | 18:05

    Kakva bre korona

  • Aca

    20. avgust 2024 | 17:37

    Samo redovno vakcinisanje može da nas izvuče od ove pošasti i na taj način da spasimo najranjivije i najmilije. Naše bake i deke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA